ATP
Djokovic: Η πιο απογοητευτική ήττα της καριέρας του

 
Djokovic: Η πιο απογοητευτική ήττα της καριέρας του
Djokovic: Η πιο απογοητευτική ήττα της καριέρας του
tennisnews team Κυριακή, 17 Μαϊος 2020 - 18:22

Σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Novak Djokovic αποκάλυψε ποια ήταν η πιο απογοητευτική ήττα που θυμάται από την καριέρα του, με την απάντησή του να μην είναι τόσο αναμενόμενη.

Παρότι είχε αρκετές δύσκολες στιγμές πρόσφατα, με αποκορύφωμα το πρώτο μισό του 2018, όταν αντιμετώπιζε τεράστια δυσκολία στο να βρει τη φόρμα του και έκανε αρκετές ασυνήθιστες και δύσκολες ήττες για τα δεδομένα του, η απάντηση του Σέρβου μας πήγε λίγο πιο πίσω, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

"Ήταν μια από τις πιο αποκαρδιωτικές στιγμές της καριέρας μου. Είχα πολύ μεγάλες προσδοκίες, γιατί ήμουν στο Νο.1 του κόσμου και είχα κερδίσει 4 συνεχόμενα Grand Slam. Βρισκόμουν στο πικ της καριέρας μου όσον αφορά τα αποτελέσματά μου, αλλά και το πως έπαιζα και ένιωθα. Πίστεψα πως ήταν η καλύτερη ευκαιρία μου για μένα για να κερδίσω το χρυσό μετάλλιο", αποκάλυψε ο Nole στον Graham Bensinger, για την εκπομπή του τελευταίου In Depth.

Αντιμετωπίζοντας τον πιο επικίνδυνο - με διαφορά όπως αποδείχτηκε - unseeded παίκτη στον 1ο γύρο, τον Juan Martin Del Potro, παρά την απίστευτη αγωνιστική του κατάσταση, ο Djokovic είχε χάσει εκείνο τον αγώνα με 2-0 σετ (7-6, 7-6). Ο Del Potro κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο σε εκείνους τους Ολυμπιακούς στο Ρίο και ο Novak παρέμεινε για άλλη μια διοργάνωση χωρίς χρυσό. Μόνο ένα μετάλλιο έχει κερδίσει σε Ολυμπιακούς ο Σέρβος, το μακρινό 2008 στο Πεκίνο, και ήταν το χάλκινο.

"Ήταν σκληρό επειδή οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια από τις πιο σημαντικές γιορτές του αθλητισμού, σε όλη την ιστορία. Επίσης το να εκπροσωπείς την πατρίδα σου σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση είναι τεράστια τιμή.

Μετά από 4 χρόνια, σκέφτομαι πως έχω περισσότερη πνευματικά και συναισθηματικά, για να προσεγγίσω αυτό τον στόχο. Θα κάνω αλλαγές και διορθώσεις στο πρόγραμμά μου, για να προετοιμαστώ όσο καλύτερα γίνεται για το Τόκιο", κατέληξε ο Σέρβος.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αναβλήθηκαν για ένα χρόνο εξαιτίας της πανδημίας Covid-19 και θα διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2021.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots