ATP
Τιμήθηκε για την προσφορά του ο Nole

 
Τιμήθηκε για την προσφορά του ο Nole
Τιμήθηκε για την προσφορά του ο Nole
tennisnews team Σάββατο, 30 Μαϊος 2020 - 18:20

O Novak Djokovic βραβεύτηκε από την κυβέρνηση της Σερβίας για την προσφορά του στην πατρίδα του, την οποία διαφημίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο εξωτερικό, ως ο πιο πετυχημένος αθλητής στην ιστορία της χώρας.

Δια χειρός του Υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας, Ivica Dacic, o Djokovic παρέλαβε το βραβείο για τη συνεισφορά του στην ανάδειξη της πατρίδας του στο εξωτερικό, με τα απίστευτα κατορθώματά του.

Παρότι δεν ζει μόνιμα στη Σερβία, ο Djokovic πηγαίνει πολύ συχνά στα μέρη όπου πέρασε την παιδική του ηλικία και στηρίζει την πατρίδα του με πολλούς τρόπους. Ο πιο άμεσος, είναι το φιλανθρωπικό ίδρυμα που έχει δημιουργήσει με έδρα το Βελιγράδι, Novak Djokovic Foundation.

"Πολλοί Σέρβοι έχουν ελπίδα και θετική ενέργεια αυτές τις ημέρες και μεγάλη ευθύνη σ' αυτό έχει και ο αθλητισμός. Είναι ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα που έχει αυτή η χώρα, αν όχι το σπουδαιότερο. Ο πρόεδρος (της Σερβίας) έχει μιλήσει γι' αυτό. Γι' αυτό και εμείς ως αθλητές νιώθουμε ότι έχουμε την ευθύνη να εκπροσωπούμε τη χώρα μας όπου κι αν πάμε, όχι μόνο με το να παίζουμε, αλλά και με το να μιλάμε για αυτή. Πιστεύω πως η πατρίδα μου αξίζει περισσότερη δημοσιότητα και ελπίζω πως θα αλλάξει αυτό", είπε ο Djokovic.

O Djokovic έχει φέρει τη Σερβία στην κορυφή του κόσμου σε ομαδικό επίπεδο 2 φορές, βοηθώντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του Davis Cup το 2010 και του ATP Cup το 2020. Σε ατομικό επίπεδο, εκπροσωπώντας την πατρίδα του κατάφερε να φτάσει σχεδόν σε κάθε πιθανή επιτυχία, κατακτώντας 17 Grand Slam τίτλους, 34 τίτλους Masters 1000 και 79 τίτλους συνολικά στο tour, ενώ έχει περάσει 282 εβδομάδες στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας το 3ο καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών.

Σε όλα τα σπουδαία ρεκόρ, έχει θέσει πολύ σοβαρή υποψηφιότητα για να καταλάβει την 1η θέση, μέχρι να ολοκληρώσει την καριέρα του. Αυτό ωστόσο που λείπει από την αξιοζήλευτη συλλογή του και θέλει να κατακτήσει το καλοκαίρι του 2021, είναι ένα χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακόμα Θυμάται τη συγκλονιστική εμπειρία να είναι σημαιοφόρος της σερβικής αποστολής των Ολυμπιακών του 2008 στο Πεκίνο.

"Και μόνο η σκέψη του να κουβαλάς τη σημαία εκεί, το κάνει εξαιρετικά εντυπωσιακό. Νιώθεις εκπληκτικά, θυμάμαι πως ήταν στην τελετή έναρξης στο Πεκίνο και πόσο απίθανο ήταν να είμαι μέρος της τελετής, μπροστά σε 90-100 χιλιάδες ανθρώπους και ένας Θεός ξεέρει σε πόσα εκατομμύρια τηλεθεατές που το έβλεπαν σε όλο τον κόσμο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots