ATP
Νέα δωρεά 122.000 ευρώ από τον Djokovic

 
Νέα δωρεά 122.000 ευρώ από τον Djokovic
Νέα δωρεά 122.000 ευρώ από τον Djokovic
tennisnews team Κυριακή, 31 Μαϊος 2020 - 8:32

Ο Novak Djokovic έκανε ακόμα μια σημαντική δωρεά μέσα από το ίδρυμά του σε νοσοκομείο του Κραγκούγιεβατς στη Σερβία.

Μια ακόμα σημαντική προσφορά έκανε το Novak Djokovic Foundation για την καταπολέμηση της πανδημίας στη Σερβία. Το ίδρυμα του Djokovic προσέφερε σε νοσοκομείο της πόλης Κραγκούγιεβατς 4 μηχανήματα αναπνευστικής υποστήριξης και 20 κλινικές οθόνες, συνολικής αξίας 122.000 ευρώ.

"Είμαστε πολύ περήφανοι που καταφέραμε να παρέχουμε βοήθεια στα κέντρα υγειονομικής περίθαλψης του Βελιγραδίου, καθώς και σε ιδρύματα άλλων περιοχών της χώρας μας. Επικεντρωθήκαμε σ' αυτά που είναι αναγκαία και προσπαθήσαμε να διασφαλίσουμε ότι η βοήθειά μας θα φτάσει εκεί που τη χρειάζονται περισσότερο. Οι γιατροί, οι νοσοκόμοι και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό είναι η υπερηφάνεια της χώρας μας και γνωρίζουμε πόση ενέργεια και πόση προσπάθεια χρειάζεται για να μπορέσουν να λειτουργούν στο κορυφαίο επίπεδο και να ανταπεξέλθουν στις περιστάσεις. Ελπίζω ότι ο εξοπλισμός θα είναι σύμμαχος στη θεραπεία ασθενών και θα βοηθήσει πολύ το προσωπικό υγείας στην εργασία του", είπε η Emina Potric, διευθύντρια στον τομέα της συγκέντρωσης κεφαλαίων του Novak Djokovic Foundation. 

Στο νοσοκομείο όπου βρέθηκε η εκπρόσωπος του ιδρύματος του κορυφαίου Σέρβου αθλητή όλων των εποχών, ήταν και ο δήμαρχος του Κραγκούγιεβατς, Radomir Nikolic, που είπε: "Τα πιο δύσκολα είναι πίσω μας. Πήραμε την κατάσταση στα σοβαρά ακόμα όταν δεν φαινόταν να είναι τόσο σοβαρή. Δημιουργήσαμε ένα πλάνο αντιμετώπισης της κρίσης με δυο στάδια, ένα προληπτικό και ένα, δυστυχώς, για την αντιμετώπιση των συνεπειών. Φυσικά, χρειαζόμασταν βοήθεια όλο αυτό το διάστημα και όλοι μας βοήθησαν όπως μπορούσαν, άλλοι με χειροκροτήματα και άλλοι με χρήματα. Σήμερα είμαστε εδώ για να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν, καθώς και εκείνους που μας βοήθησαν να παλέψουμε μαζί, γιατί χωρίς εσάς δε θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots