ATP
Ψηφίστηκε ως κορυφαίος όλων των εποχών ο Djokovic

 
Ψηφίστηκε ως κορυφαίος όλων των εποχών ο Djokovic
Ψηφίστηκε ως κορυφαίος όλων των εποχών ο Djokovic
tennisnews team Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 - 16:18

Ο Novak Djokovic κέρδισε τον Roger Federer στη μάχη του κορυφαίου όλων των εποχών, σε μια μεγάλη ψηφοφορία που έκανε το Eurosport. 

Ο Djokovic επιλέχθηκε ως ο μεγαλύτερος πρωταθλητής του ανδρικού τένις στην ιστορία της open era, από τους αναγνώστες του Eurosport. Ο Σέρβος συγκέντρωσε περισσότερες από 900.000 ψήφους στην τελική ψηφοφορία, στην οποία κέρδισε τον Federer.

Η ψηφοφορία λειτούργησε με ένα σύστημα νοκ άουτ, στο οποίο συμμετείχαν οι 8 μεγαλύτεροι πρωταθλητές της open era, όπως επιλέχθηκαν από τη συντακτική ομάδα του Eurosport.

Ο Djokovic έφτασε στην τελική φάση, κερδίζοντας πρώτα τους Rod Laver και Pete Sampras. Ο Federer από την άλλη πλευρά, προτιμήθηκε έναντι των Boris Becker και Rafael Nadal.

Ο Djokovic, ο οποίος είναι ο μόνος παίκτης που έχει καταφέρει να κερδίσει όλα τα Grand Slam, το ATP Finals και όλα τα Masters 1000 τουρνουά στην ιστορία της open era, έχει 17 Grand Slam τίτλους, έναντι 19 του Nadal και 20 του Federer. Μετράει επίσης 282 εβδομάδες συνολικής παραμονής στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, κυνηγώντας ακόμα ένα σπουδαίο ρεκόρ του Ελβετού, που έχει περάσει 310 εβδομάδες από την καριέρα του στην κορυφαία θέση του κόσμου.

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots