ATP
Ήττα για τον Thiem στο αυστριακό πρωτάθλημα (vid)

 
Ήττα για τον Thiem στο αυστριακό πρωτάθλημα (vid)
Ήττα για τον Thiem στο αυστριακό πρωτάθλημα (vid)
tennisnews team Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2020 - 18:41

Ο Dominic Thiem γνώρισε την πρώτη του ήττα στους αγώνες που διοργανώνει η αυστριακή ομοσπονδία στη Βιέννη, καθώς δεν κατάφερε να κερδίσει τον Sebastian Ofner, που βρίσκεται στο Νο.163 της παγκόσμιας κατάταξης.

Παρότι πρόκειται για αγώνες που γίνονται κυρίως για να διατηρήσουν μια επαφή με το άθλημα στο καλύτερό του επίπεδο οι αθλητές, η ήττα του Thiem στο αυστριακό πρωτάθλημα από τον Ofner, με 7-6 (4), 6-7 (2), 6-4, προκαλεί σίγουρα τη μεγαλύτερη αίσθηση, από τους αγώνες που διοργανώνονται στην Αυστρία το τελευταίο 10ήμερο.

Στο συγκεκριμένο τουρνουά, ο Thiem είχε 6 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, με τις 2 απ' αυτές στην τελική φάση, που ξεκίνησε προχθές, απέναντι στους Jurij Rodionov (2-6, 6-3, 6-1) και Lenny Hampel (6-3, 6-0). Δεν κατάφερε σήμερα να δώσει συνέχεια στο σερί, γνωρίζοντας την ήττα από τον 24χρονο Ofner, έπειτα από τρια πολύ κλειστά σετ.

Ο φιναλίστ του Australian Open ανέτρεψε το 2-4 στο 1ο σετ, για να περάσει μπροστά με 5-4 και με 6-5, έχοντας ένα set point για να κλείσει το σετ στο 12ο game (5-6, 30-40). Ο Ofner στάθηκε όρθιος, έστειλε το σετ στο tie-break και το κατέκτησε με 7-4.

Στο 2ο σετ ήταν η σειρά του Thiem να απωλέσει προβάδισμα με break και από το 4-2 να ισοφαριστεί σε 4-4, αλλά να καταφέρει να πάρει το σετ στο tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-2. Στο 3ο σετ ωστόσο ο Ofner έκανε break νωρίς, προηγήθηκε με 2-0 και δεν κοίταξε πίσω του, κερδίζοντάς το στα 10 games.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε όσους αγώνες έχει δώσει μέχρι στιγμής ο Thiem μεταξύ συμπατριωτών του εν μέσω αναστολής του tour, αυτή ήταν η πρώτη του ήττα. Ξεκίνησε να αγωνίζεται πριν από 10 μέρες και έκτοτε μετρούσε 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Στο συγκεκριμένο τουρνουά, που είναι η Β' Φάση του πρωταθλήματος και αγωνίζονται οι καλύτεροι της Α' Φάσης, ο Ofner είναι ο μόνος παίκτης προς το παρόν με 3 νίκες σε 3 αναμετρήσεις και ακολουθούν οι David Pichler και Lukas Neumayer, που έχουν ακόμα 2 αγώνες (2-0) και θα αναμετρηθούν μεταξύ τους για την 3η αγωνιστική.

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots