ATP
Wawrinka: "Δεν ανήκω στην ίδια κατηγορία με τον Murray"

 
Wawrinka: "Δεν ανήκω στην ίδια κατηγορία με τον Murray"
Wawrinka: "Δεν ανήκω στην ίδια κατηγορία με τον Murray"
tennisnews team Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020 - 21:01

O Stan Wawrinka σημείωσε πως ο Andy Murray μαζί με τους "Big 3" έχουν δικαίως τη δική τους κατηγορία (Big 4) και πως ο ίδιος δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν από αυτούς τους τέσσερις.

"Δε νομίζω ότι ανήκω στην ίδια κατηγορία με τους Big 4. Θα ήταν άδικο αυτό για τον Andy, επειδή ήταν μέρος των τεσσάρων παικτών που για πολλά χρόνια κέρδιζαν όλους τους μεγάλους τίτλους, τα Grand Slam, τα Masters 1000, ακόμα και τα Davis Cup. Ο Murray έχει κατακτήσει σχεδόν 50 τίτλους, εγώ είχα 4-5 πολύ καλά χρόνια. Είναι απίθανοι, αλλά δεν είμαι στο επίπεδό τους", είπε ο Wawrinka, ο οποίος έχει κερδίσει στην καριέρα του 3 Grand Slam, όσα και ο Murray.

O Wawrinka έκανε πολλούς μεγάλους αγώνες με συνέπεια στα Grand Slam, ειδικά από το 2013 και μετά, δείχνοντας πως είναι ένας παίκτης που έχει το παιχνίδι για να κερδίσει ακόμα και τους "Big 3" στα καλύτερά τους, αν βρεθεί σε μια εξαιρετική μέρα. Ωστόσο, εκτός από τους 3 major τίτλους του, κέρδισε ακόμα μόλις ένα Masters 1000, στο Monte-Carlo το 2014, ενώ δεν ανέβηκε ποτέ ψηλότερα από το Νο.3 του κόσμου, σε αντίθεση με τους "Big 4", που έχουν ανεβεί όλοι στο Νο.1 του κόσμου.

Όσο για το παρόν, ο Wawrinka έχει ελάχιστες ελπίδες για το US Open και την αμερικανική hard court season, που θα πρέπει να ξεκινήσει τον Αύγουστο. Πιστεύει πως έχει καλύτερες πιθανότητες το τένις να επανέλθει λίγο αργότερα, γι' αυτό και επικεντρώνεται για την ώρα στο χώμα.

"Προετοιμάζομαι για να παίξω τον Σεπτέμβριο, πιθανότατα στην ευρωπαϊκή χωμάτινη σεζόν, καταλήγοντας στο Roland Garros. Σχετικά με το US Open, έχω αρκετές αμφιβολίες αυτή τη στιγμή, παρόλο που δεν γνωρίζουμε πολλά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots