ATP
Εγκατέλειψε ο Wawrinka, μεγάλη νίκη για Fognini (vids)

 
Εγκατέλειψε ο Wawrinka, μεγάλη νίκη για Fognini (vids)
© Cedric Lecocq / Moselle Open
tn team Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 - 23:56

O Stan Wawrinka είχε 2 match points στην αναμέτρησή του με τον Luca Van Assche, στάθηκε όμως πολύ άτυχος και ένας τραυματισμός τον ανάγκασε να εγκαταλείψει την αναμέτρηση. Ο Fabio Fognini από την πλευρά του έσβησε 3 match points κόντρα στον Alexander Bublik και έκανε τη μεγάλη ανατροπή.

O Fognini βρέθηκε πίσω με σετ και με break στο 4-6, 5-6, συνολικά ήρθε αντιμέτωπος με 3 match points και τα 2 ήταν στο σερβίς του Bublik, αλλά στο τέλος ήταν εκείνος που πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση για τα προημιτελικά του Moselle Open, κερδίζοντας τον Καζάκο, Νο.5 στο ταμπλό, με 4-6, 7-6 (7), 7-6 (5).

"Εφτάψυχος" ήταν σήμερα ο Fognini, ο οποίος κατάφερε να σώσει το 1ο match point όταν ο Bublik σέρβιρε για τη νίκη στο 6-5, 40-30 του 2ου σετ. Έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί έσωσε άλλα 2 match points, στο 5-6 και στο 6-7, για να το κερδίσει με 9-7 και να στείλει το ματς σε 3ο σετ.

Εκεί απώλεσε break και είδε το 5-3 να γίνεται 5-5, αλλά για μια ακόμα φορά επικράτησε στο tie-break, όπου βρέθηκε 2 πόντους μακριά από τον αποκλεισμό στο 5-5, πήρε όμως τους 2 επόμενους πόντους και ολοκλήρωσε την επική ανατροπή σε 2 ώρες και 55 λεπτά αγώνα.

Ιταλική υπόθεση θα είναι ο προημιτελικός της Μετς, αφού ο Fognini θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του, Lorenzo Sonego, που στο τελευταίο ματς της ημέρας κέρδισε τον Abedallah Shelbayh με 6-3, 7-5.

Στα προημιτελικά μπήκε και ο 19χρονος Luca Van Assche, που είδε τον αντίπαλό του, Stan Wawrinka, να εγκαταλείπει την αναμέτρηση μετά από 2 σετ. Ο Ελβετός ήταν πολύ άτυχος αφού είχε διπλό match point στο tie-break του 2ου σετ (6-4), όμως στραμπούληξε την αστράγαλό του και μόλις έχασε το 2ο σετ εγκατέλειψε και το ματς, στο 3-6, 7-6 (6).

Ο Van Assche θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον επίσης Γάλλο, Pierre-Hugues Herbert, που κέρδισε τον Gijs Brouwer με 7-5, 6-4. Τέλος, ο Alexander Shevchenko επικράτησε του Mate Valkusz με 7-5, 2-6, 6-2 και θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον Karen Khachanov.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots