ATP
Adria Tour: Αρκετός κόσμος και κριτική στον Djokovic (vid)

 
Adria Tour: Αρκετός κόσμος και κριτική στον Djokovic (vid)
Adria Tour: Αρκετός κόσμος και κριτική στον Djokovic (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 - 19:32

Το Adria Tour ξεκίνησε σήμερα με έναν αγώνα επίδειξης μεικτού διπλού, ανάμεσα στους Novak Djokovic και Jelena Jankovic και στους Nenad Zimonjic και Olga Danilovic, με τον διοργανωτή Djokovic να δέχεται δριμύτατη κριτική, καθώς στο τέλος του αγώνα οι 4 παίκτες αντάλλαξαν αγκαλιές, ενώ περίπου 4.000 θεατές καθόντουσαν ο ένας δίπλα στον άλλον καθόλη τη διάρκεια του ματς, δείχνοντας να είναι σε έναν παράλληλο κόσμο. Η απάντηση του Nole.

Ο Djokovic, ο οποίος εκτός από κορυφαίος στην παγκόσμια κατάταξη είναι και πρόεδρος του συμβουλίου των παικτών της ΑΤΡ, διοργανώνει μέσα από το ίδρυμά του το Adria Tour, ξεκινώντας από αυτό το τριήμερο (12-14 Ιουνίου), στο Βελιγράδι.

Το Novak Tennis Center υποδέχτηκε περίπου 4.000 θεατές, πολλούς περισσότερους από τους 1.000 για τους οποίους είχε προετοιμαστεί αρχικά, που καθόντουσαν ο ένας δίπλα στον άλλον και παρουσιάζοντας αν μη τι άλλο μια εντελώς διαφορετική εικόνα από όλα τα αθλητικά event που γίνονται αυτή την περίοδο στον υπόλοιπο κόσμο.

Σε αντίθεση με τα τουρνουά επίδειξης που βλέπουμε σε Ευρώπη και Αμερική τις τελευταίες εβδομάδες, οι 4 παίκτες δεν τήρησαν ούτε αυτοί αποστάσεις, καθώς όχι μόνο αντάλλαξαν χειραψίες, αλλά αγκαλιάστηκαν και φιλήθηκαν κιόλας μετά το τέλος του αγώνα. Για την ιστορία, ο Djokovic και η Jankovic, που έπαιξε για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό από το 2017, κέρδισαν το μοναδικό σετ που παίχτηκε με 7-6 (6).

Ο Τύπος αλλά και απλοί fans-χρήστες του Twitter, άσκησαν δριμύτατη κριτική στον Djokovic γι' αυτές τις εικόνες, με τον ίδιο να απαντάει ότι τα μέτρα στη Σερβία είναι διαφορετικά με αυτά που ισχύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στη Μεγάλη Βρετανία: "Δεν είναι δική μου δουλειά να κρίνω αν αυτό που κάνουμε είναι σωστό ή λάθος υγειονομικά, απλά ακολουθούμε όσα μας λέει η κυβέρνηση της Σερβίας", είπε χαρακτηριστικά και στη συνέντευξη Τύπου.

Η Σερβία ανήκει στις χώρες που τα πήγαν καλά με την πανδημία, αυτό όμως δεν σημαίνει πως έχει τελειώσει κιόλας. Η καμπύλη έχει ομαλοποιηθεί, συνεχίζονται ωστόσο καθημερινά να ανακοινώνονται δεκάδες νέα κρούσματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως χθες ήταν 71 τα νέα κρούσματα και σήμερα 73. Από τα συνολικά 12.175 κρούσματα που έχουν καταγραφεί, περίπου οι 500 είναι αυτή τη στιγμή θετικοί στον Covid-19.

Αγωνιστικά πάντως ο Djokovic δείχνει πανέτοιμος για υψηλού επιπέδου τένις, καθώς κυνηγούσε τις μπάλες σα να μην πέρασε μια μέρα από τον Φεβρουάριο και τον τελευταίο του αγώνα. Στον καλύτερο πόντο του παιχνιδιού, έβγαλε μερικές απίστευτες άμυνες!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots