ATP
To Μαυροβούνιο ακυρώνει το Adria Tour

 
To Μαυροβούνιο ακυρώνει το Adria Tour
To Μαυροβούνιο ακυρώνει το Adria Tour
tennisnews team Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020 - 22:01

Σε δυο εβδομάδες, το 3ο κατά σειρά Σαββατοκύριακο της διοργάνωσης, το Adria Tour θα "ταξίδευε" στο Μαυροβούνιο, ωστόσο η κυβέρνηση της χώρας δεν θα ανοίξει τα σύνορά της κι έτσι το event ακυρώθηκε!

"Προσπαθούμε να το οργανώσουμε αυτό εδώ και εβδομάδες, αλλά οι προκλήσεις αποδείχτηκαν ανίκητες. Δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουμε στο Μαυροβούνιο. Ελπίζαμε πως αυτό θα άλλαζε ως τότε, αλλά δεν έχει αλλάξει ακόμα και το ταξίδι δεν είναι πλέον επιλογή", είπε στην επίσημη ανακοίνωσή του ο Djordje Djokovic, μικρός αδερφός του Novak, που έχει αναλάβει τη διεύθυνση του Adria Tour.

Το Adria Tour ξεκίνησε και επίσημα σήμερα, με τους αγώνες στο Βελιγράδι. Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα πάει στη Ζάνταρ της Κροατίας και το Σαββατοκύριακο 27-28 Ιουνίου, ο Djokovic ευελπιστούσε να το πάει στο Μαυροβούνιο.

Παρότι η Σερβία έχει χαλαρώσει αρκετά τα μέτρα, όπως φαίνεται και από το γεμάτο Novak Tennis Centre με 4.000 περίπου φιλάθλους χθες και σήμερα, το Μαυροβούνιο, μια χώρα που φαίνεται να έχει κερδίσει τον κορωνοϊό και να μην έχει κανέναν ενεργό ασθενή σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αρνείται να ανοίξει τα σύνορά της σε όσες χώρες δεν θεωρεί ασφαλείς και η γειτονική Σερβία είναι ανάμεσα σε αυτές.

Δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα διεξαχθούν αγώνες το 3ο (από τα 4) Σαββατοκύριακο του Adria Tour, σε κάποια άλλη πόλη των Βαλκανίων, ή αν θα ακυρωθεί γενικά το τουρνουά για εκείνες τις δυο ημέρες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots