ATP
Murray: "Το Adria Tour δεν έδωσε καλή εικόνα στο τένις"

 
Murray: "Το Adria Tour δεν έδωσε καλή εικόνα στο τένις"
Murray: "Το Adria Tour δεν έδωσε καλή εικόνα στο τένις"
tennisnews team Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 - 9:31

Ο Andy Murray, πρώην Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη και καλός φίλος του Novak Djokovic, δεν απήχε από το μεγάλο θέμα των ημερών, σχολιάζοντας πως το Adria Tour διαφήμισε αρνητικά το άθλημα.

"Ειλικρινά, ελπίζω να μην είναι τόσο σοβαρό. Η Σερβία και η Κροατία ήταν δυο χώρες που φαινόντουσαν να περνάνε πιο ήπια την πανδημία, αλλά τα πράγματα μπορούν να χειροτερέψουν. Γνωρίζαμε όμως πως από τη στιγμή που θα τελείωνε το lockdown και που θα άνοιγαν τα σύνορα, ότι τα πράγματα μπορούν να χειροτερέψουν ανά πάσα στιγμή. Πιστεύω πως μπορούμε όλοι μας να πάρουμε ένα μάθημα απ' αυτό", είπε ο 33χρονος Βρετανός, ο οποίος θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση μετά από πολλούς μήνες σήμερα για το Battle of the Brits.

Το Battle of the Brits, το οποίο θα γίνει αυτή την εβδομάδα στο National Tennis Centre του Λονδίνου (23-28 Ιουνίου), είναι ένα τουρνουά που διεξάγεται από τον αδερφό του Andy, Jamie Murray, για φιλανθρωπικό σκοπό και μεγάλο στόχο να συγκεντρώσει 100.000 λίρες για το NHS Charities Together.

"Έχουμε μια πολύ καλή σχέση με τον Novak, αλλά αυτό που έκανε δεν τον χαρακτηρίζει και δεν έδωσε καλή εικόνα στο τένις. Όταν βρισκόμαστε σε μια κατάσταση σαν κι αυτή, είναι σημαντικό κορυφαίοι παίκτες όπως ο Novak να δίνουν το καλό παράδειγμα και να δείχνουν σε όλους πόσο σοβαρό είναι το θέμα."

O Murray θα ξεκινήσει σήμερα τις υποχρεώσεις του, στις 19:30 ώρα Ελλάδας, απέναντι στον Liam Broady. Στο Battle of the Brits θα αγωνιστούν οι περισσότεροι από τους κορυφαίους Βρετανούς τενίστες, όπως είναι οι Kyle Edmund, Dan Evans, Cameron Norrie και James Ward.

"Είναι σημαντικό να παίζουμε αγώνες, ειδικά όταν είναι απέναντι σε παίκτες πολύ υψηλής ποιότητας. Και εδώ θα μου δοθεί αυτή η ευκαιρία. Θέλω να δω πως θα αντιδράσει το ισχίο μου σ' αυτά τα παιχνίδια και αν θα καταφέρω να μείνω χωρίς πόνο όλη την εβδομάδα, κάτι που θα είναι από μόνο του μια νίκη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots