ATP
Gasquet: "Δεν φταίει ο Djokovic αλλά η κυβέρνηση"

 
Gasquet: "Δεν φταίει ο Djokovic αλλά η κυβέρνηση"
Gasquet: "Δεν φταίει ο Djokovic αλλά η κυβέρνηση"
tennisnews team Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 - 12:22

Ο Richard Gasquet σχολίασε τα πρόσφατα γεγονότα του Adria Tour, υποστηρίζοντας πως κακώς στοχοποιείται κατ' αυτόν τον τρόπο ο Novak Djokovic.

"Δεν είναι ο Djokovic ο κύριος υπαίτιος. Δεν ανάγκασε κανέναν παίκτη να συμμετέχει και επίσης δεν ήταν εκείνος που πήρε την απόφαση για τους θεατές. Η κυβέρνηση επέτρεψε να υπάρχουν 5.000 θεατές στο γήπεδο. Είναι σίγουρο πως υποτίμησαν την κατάσταση, γιατί ήταν το μόνο μέρος σε όλο τον κόσμο που είδαμε μια τέτοια στάση", είπε ο Gasquet, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη L' Equipe.

Όσο για το αν τον τρομάζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε περίπτωση που συμβεί και στο tour, o Γάλλος είπε: "Δεν φοβάμαι, αλλά δεν θέλω και να συμβεί. Δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει με το US Open. Κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση θα βρισκόμαστε σε 2 μήνες. Το US Open αργεί ακόμα και αυτή η κατάσταση δεν επηρεάζει μόνο τους τενίστες, αλλά τους πάντες. Αν υπάρξει μόνο ένα κρούσμα δεν πειράζει, αλλά το πρόβλημα θα είναι αν ο ιός εξαπλωθεί, αυτό το ενδεχόμενο με τρομάζει."

O Gasquet αγωνίζεται τα τελευταία Σαββατοκύριακα στο Ultimate Tennis Showdown της Mouratoglou Tennis Academy και δεδομένου ότι ο ιός έχει ήδη προκαλέσει πρόβλημα στο Βελιγράδι και στη Ζαντάρ, θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο και αυτό το τουρνουά. Ο Dominic Thiem, ο οποίος ήρθε σε επαφή με δυο από τους παίκτες που έως τώρα έκαναν το τεστ και ήταν θετικοί, τους Grigor Dimitrov και Viktor Troicki, βρίσκεται αυτές τις ημέρς στην ακαδημία του Patrick Mouratoglou, σύμφωνα όμως με το περιβάλλον του έχει κάνει το τεστ 3 φορές μέσα σε 7 ημέρες και όλες βγήκε αρνητικό.

Φωτογραφία: UTS / Tennis Majors

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots