ATP
"Λύγισε" ο Murray από τον Edmund (vid)

 
"Λύγισε" ο Murray από τον Edmund (vid)
"Λύγισε" ο Murray από τον Edmund (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 - 22:58

Σε έναν γεμάτο αγώνα με δυο σετ να κρίνονται στο tie-break, o Andy Murray "λύγισε" τελικά από τον Kyle Edmund, έπειτα από 2 ώρες και 32 λεπτά μάχης για το Battle of the Brits στο Λονδίνο.

Για 2,5 ώρες "μονομάχησαν" στο National Tennis Centre της LTA οι Murray και Edmund, στο πρώτο παιχνίδι με μεγάλο ανταγωνισμό και για τους δυο, έπειτα από καιρό. Ο Edmund, Νο.2 αυτή τη στιγμή στη χώρα και Νο.44 στην παγκόσμια κατάταξη, ήταν αυτός που πανηγύρισε τελευταίος, επικρατώντας 6-7 (2), 7-6 (5), 10-5.

Ο Murray ήταν ο μοναδικός παίκτης που αντιμετώπισε break point σε ολόκληρο το 1ο σετ, το οποίο έσβησε στο 5ο game, για να ανατρέψει το 2-2, 30-40 και να υπερασπιστεί το σερβίς του για το 3-2. Στο υπόλοιπο του σετ κανείς δεν έφτασε ξανά τόσο κοντά σε ένα break και στο tie-break ο κάτοχος 3 Grand Slam τίτλων προηγήθηκε με 4-0, για να διατηρήσει το πάνω χέρι ως το τέλος και να το κατακτήσει με 7-2.

O Edmund πέτυχε το πρώτο break του αγώνα στο 6ο game του 2ου σετ και πέρασε μπροστά με 4-2, ο Murray ωστόσο είχε άμεση απάντηση και ισοφάρισε σε 4-4. Έμεινε στο σετ έως το τέλος ο 33χρονος Βρετανός, ο οποίος είχε και ένα break point στο 11ο game, που αν το αξιοποιούσε θα έφτανε ένα service game μακριά από τη νίκη.

Ο 25χρονος Βρετανός άντεξε την πίεση και το σετ οδηγήθηκε σε tie-break, όπου αυτή τη φορά ο Edmund κατάφερε να επικρατήσει με 7-5, αφού πρώτα είχε προηγηθεί χάρη σε ένα πολύτιμο mini-break με 6-4. Έχοντας ήδη καλύψει 2 ώρες και 15 λεπτά περίπου αγωνιστικού χρόνου, οι δυο μεγάλοι Βρετανοί τενίστες έλυσαν τις διαφορές τους σε ένα super tie-break, όπου ο Edmund ήταν δυνατότερος, προηγήθηκε έως και 6-1 και επιβλήθηκε τελικά με 10-5.

Στα άλλα δυο παιχνίδια που έγιναν σήμερα για το τουρνουά του μονού, ο James Ward πήρε τη νίκη επί του Liam Broady με 6-4, 6-1, ενώ ο Cameron Norrie επικράτησε του Ryan Peniston με 3-6, 6-1, 10-4.

Ο Murray θα αγωνιστεί ξανά αύριο, για 3η διαδοχική ημέρα, αντιμετωπίζοντας τον James Ward. Ο νικητής της αναμέτρησης θα πάρει τη 2η θέση του ομίλου και την πρόκριση στην τελική φάση. O Edmund έχει ήδη προκριθεί και θα αντιμετωπίσει τον Liam Broady στον τελευταίο αγώνα του ομίλου την Παρασκευή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots