ATP
Πρωταθλητής ο Thiem στην Αυστρία

 
Πρωταθλητής ο Thiem στην Αυστρία
Πρωταθλητής ο Thiem στην Αυστρία
tennisnews team Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 - 14:35

Ο Dominic Thiem κατέκτησε και το δεύτερο τουρνουά που αγωνίστηκε στην περίοδο της αναστολής του tour, το αυστριακό πρωτάθλημα, στο οποίο αγωνίστηκε μαζί με τους καλύτερους παίκτες από την πατρίδα του.

Ο Thiem είχε ξεκινήσει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Αυστρίας από την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου και συνολικά πέτυχε 11 νίκες σε 12 αναμετρήσεις για τη διοργάνωση, μέσα σε ένα μήνα. Είχε ηττηθεί μονάχα από τον Sebastian Ofner, σε έναν αγώνα για τη Β' Φάση στις 8 Ιουνίου, χωρίς αυτή η ήττα να επηρεάσει την παραμονή του στο τουρνουά.

Έχοντας αγωνιστεί ενδιάμεσα και στο Adria Tour του Βελιγραδίου (13-14 Ιουνίου), αλλά και στο Ultimate Tennis Showdown της Mouratoglou Tennis Academy (20-21 Ιουνίου), ο Thiem επέστρεφε όλες αυτές τις εβδομάδες στην Αυστρία, για να συνεχίσει τις υποχρεώσεις του για το τουρνουά που διοργάνωσε η ομοσπονδία της χώρας.

Αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η τελική φάση, με το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης να κερδίζει στα ημιτελικά της Πέμπτης τον Dennis Novak με 7-6 (8), 6-4 σε ένα πολύ κλειστό ματς και στον τελικό της Παρασκευής τον David Pichler, με 6-2, 6-0.

Ο Thiem, ο οποίος είχε αναδειχθεί πρωταθλητής και στο Βελιγράδι, ενώ στο UTS ξεκίνησε με ήττα απέναντι στον Richard Gasquet αλλά στο δεύτερο παιχνίδι του κέρδισε τον Στέφανο Τσιτσιπά και έδειξε να έχει προσαρμοστεί στους ιδιαίτερους κανονισμούς του, μετράει πλέον 15 νίκες σε 17 αναμετρήσεις (15-2), σ' αυτή την περίοδο της αναστολής του ATP Tour.

Φωτογραφία: Instagram (@domithiem)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots