ATP
Διαδικτυακή κόντρα Becker-Κύργιου

 
Διαδικτυακή κόντρα Becker-Κύργιου
Διαδικτυακή κόντρα Becker-Κύργιου
tennisnews team Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 - 12:27

O Boris Becker άνοιξε μια κόντρα με τον Νικ Κύργιο, αποκαλώντας τον "καρφί" για την παρέμβασή του πάνω στη συμπεριφορά του Alexander Zverev. Ο Ελληνοαυστραλός δεν το άφησε έτσι και ακολούθησε μια έντονη συνομιλία με αρκετές προσβολές εκατέρωθεν!

Όλα ξεκίνησαν από ένα καυστικό σχόλιο του Becker για τον Κύργιο, τον οποίο δε δίστασε και να "ταγκάρει" στη δημοσίευσή του: "Δεν μου αρέσουν οι αρουραίοι (τα καρφιά)! Όποιος καρφώνει έναν συναθλητή ή συναθλήτριά του, δεν είναι φίλος μου! Κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και νομίζεις ότι είσαι καλύτερος από εμάς..."

Ο Becker μιλούσε για τις αιχμητές κριτικές του Κύργιου στο θέμα των εικόνων που κυκλοφόρησαν από το Adria Tour και πιο ειδικά την χθεσινή του παρέμβαση για τον Alexander Zverev, που ενώ είχε πει ότι θα έμπαινε σε καραντίνα εθεάθη να διασκεδάζει σε πάρτυ.

Ο Κύργιος ανταποκρίθηκε άμεσα: "Για όνομα Boris, δεν ανταγωνίζομαι ούτε προσπαθώ να ρίξω κανέναν στο λεωφορείο. Είναι μια παγκόσμια πανδημία και όταν κάποιος συμπεριφέρεται τόσο ηλίθια όσο ο Alex και κάνει ό,τι κάνει, τότε θα μιλήσω γι' αυτό. Απλό..."

Υπήρξε και δεύτερος γύρος, με τον Γερμανό προπονητή και σχολιαστή να γράφει: "Όλοι ζούμε σε αυτή την πανδημία που λέγεται Covid-19! Είναι φρικτό και έχει πάρει πολλές ζωές. Πρέπει να προστατεύουμε τις οικογένειες και τους αγαπημένους μας και να τηρούμε τις οδηγίες που μας έχουν δοθεί, αλλά ακόμα και τώρα δεν μου αρέσουν οι αρουραίοι."

Η απάντηση του Ελληνοαυστραλού, ήρθε και πάλι γρήγορα: "Αρουραίοι; Επειδή ζητάω από κάποιον να αναλάβει τις ευθύνες του; Παράξενο σκεπτικό, εγώ απλά ψάχνω για ανθρώπους. Όταν η οικογένειά μου και οι οικογένειες σε όλο τον κόσμο έκαναν το σωστό πράγμα και σεβάστηκαν τους υπόλοιπους και έχεις έναν βλάκα να κουνάει τα χέρια του, πρέπει να μιλήσεις."

Ο Becker στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Zverev, συμφωνώντας με τον Κύργιο για το ότι αυτό που έκανε ήταν λάθος, επιμένοντας όμως ταυτόχρονα και στην αρχική του δήλωση περί αρουραίων: "Ο Alexander Zverev έσπασε την καραντίνα και θα έπρεπε να ντρέπεται για τον εαυτό του! Αποτελεί πρότυπο για πολλούς φίλους του τένις και είναι ένα ανερχόμενο αστέρι, αλλά ακόμα δεν μου αρέσουν οι αρουραίοι..."

Ο Κύργιος με τη σειρά του, ο οποίος έως τότε απαντούσε ήπια στα σχόλια του Γερμανού, ανέβασε την ένταση: "Ο Boris Becker είναι πιο ηλίθιος απ' ότι νόμιζα. Ξέρει να κάνει βολέ, προσφανώς όμως δεν είναι και ο εξυπνότερος άνθρωπος του κόσμου."

"Πλάκα έχεις, πως είναι εκεί κάτω (στην Αυστραλία); Σέβεστε όλες τις οδηγίες;" έγραψε ως απάντηση ο Γερμανός, με τον Κύργιο να του γράφει: "Χαχα, όχι φίλε μου είμαι εντάξει, μην συμπεριφέρεσαι λες και είσαι φίλος μου επειδή έχασες."

Ο Becker έκανε ακόμα δυο σχόλια, τα οποία έμειναν αναπάντητα από τον Κύργιο. Στο πρώτο έγραψε πως πρέπει να υπάρχει ένας κώδικας ανάμεσα στους αθλητές και αυτό που συμβαίνει στο γήπεδο ή στα αποδυτήρια να μένει εκεί, ενώ στη συνέχεια είπε πως θα ήθελε να δει τον Κύργιο να φτάνει στο καλύτερο των δυνατοτήτων του και να κερδίζει Grand Slam τίτλο, γιατί θα ήταν πολύ καλό πρότυπο για τους νέους, εξαιτίας των ζητημάτων για τα οποία μιλάει.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots