ATP
Djokovic: "Στηρίζω τη διεξαγωγή των τουρνουά"

 
Djokovic: "Στηρίζω τη διεξαγωγή των τουρνουά"
Djokovic: "Στηρίζω τη διεξαγωγή των τουρνουά"
tennisnews team Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 - 14:11

Ο Novak Djokovic παραδέχτηκε πως δεν μπορεί να μιλήσει για τους παίκτες που βρίσκονται χαμηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη και έχουν οικονομικές δυσκολίες, αλλά εφόσον πολλοί απ' αυτούς θεωρούν πως είναι αναγκαίο να γίνονται τουρνουά σ' αυτή την περίοδο, συμμερίζεται την άποψή τους και την απόφαση της USTA να διοργανώσει κανονικά τα τουρνουά της τον επόμενο μήνα, παρά τη συνεχιζόμενη έξαρση του κορονοϊού.

"Στηρίζω την επιθυμία της αμερικανικής ομοσπονδίας να διοργανώσει τα τουρνουά της Ουάσινγκτον, του Σινσινάτι και το US Open, επειδή είναι κάτι που θα έχει ζωτική σημασία για πολλούς επαγγελματίες παίκτες. Όπως και σε κάθε επάγγελμα, αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Προσωπικά, δεν έχω τέτοιο πρόβλημα και μπορώ να μιλήσω μόνο από τη δική μου οπτική γωνία, δεν μπορώ να τους εκπροσωπήσω επειδή αντιλαμβάνομαι ότι εκείνοι αγωνίζονται για να κερδίσουν τα χρήματα. Επικροτώ την προσπάθεια που γίνεται, κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, για να γίνουν τουρνουά παρά τη μεγάλη κρίση για την υγεία, την ασφάλεια, την οικονομία", είπε ο Djokovic, στη συνέντευξη που παραχώρησε για τη Sportski žurnal της Σερβίας.

O Djokovic σχολίασε και την απόφαση της ΑΤΡ να αλλάξει το σύστημα βαθμολόγησης μέχρι να ξεπεραστεί αυτή η κρίση και να επιστρέψει το άθλημα σε μια κανονικότητα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νέο σύστημα οι παίκτες θα κρατήσουν τους βαθμούς τους από τα τουρνουά του Μαρτίου του 2019 μέχρι και σήμερα, ακόμα και αν αποφασίσουν να μην αγωνιστούν σε όλα τα τουρνουά που θα γίνουν στο δεύτερο μισό του 2020.

"Το συζητήσαμε αυτό στην τηλεδιάσκεψη του συμβουλίου των παικτών και το αποφασίσαμε. Το σημαντικότερο είναι πως προστατεύονται οι παίκτες που δεν θέλουν να ρισκάρουν και να ταξιδέψουν. Κάποιοι παίκτες δεν θα παίξουν έως το τέλος της χρονιάς και μ' αυτό τον τρόπο προστατεύονται, ώστε να μη χάσουν τους βαθμούς που κέρδισαν πέρσι. Από την άλλη πλευρά, όσοι παίξουν θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν βαθμούς. Είναι και για τις δυο ομάδες παικτών ωφέλιμο. Φυσικά υπάρχουν και παίκτες που δεν τους άρεσε, αλλά πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που το βλέπουν διαφορετικά. Εγώ πιστεύω πως ήταν η καλύτερη επιλογή."

Το νέο σύστημα δίνει και καλύτερες πιθανότητες στον Rafael Nadal να ανακτήσει το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης από τον Djokovic, αφού θα διατηρήσει τους 4.000 βαθμούς που είχε κερδίσει πέρσι σε Roland Garros και US Open, ανεξάρτητα με το τι θα αποφασίσει να κάνει φέτος. Ο Nole ωστόσο συνεχίζει να πιστεύει πως ήταν η καλύτερη λύση, παρόλο που μπορεί να αδικηθεί υπό προϋποθέσεις.

"Δεν θέλω να το σχολιάσω αυτό, ήταν το πιο δίκαιο για όλους. Κάποιος μπορεί να νιώσει αδικημένος, αλλά θέλαμε να προστατεύσουμε τους παίκτες που δεν επιθυμούν να αγωνιστούν. Υπάρχουν παίκτες που δεν θα πάνε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι δίκαιο να διατηρήσουν τους βαθμούς που δεν θα μπορέσουν να υπερασπιστούν."

Φωτογραφία: Novak Tennis Center

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots