ATP
H Κίνα ακυρώνει όλα τα τουρνουά του 2020!

 
H Κίνα ακυρώνει όλα τα τουρνουά του 2020!
H Κίνα ακυρώνει όλα τα τουρνουά του 2020!
tennisnews team Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 - 10:29

Η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε πως θα ακυρώσει όλα τα αθλητικά events που θα γινόντουσαν στη χώρα έως και το τέλος του 2020, επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό και τα παγκόσμια tour της ΑΤΡ και της WTA!

Όπως δημοσιεύει το Associated Press, η Κίνα σκοπεύει να ακυρώσει όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες στη χώρα μέχρι και το τέλος της χρονιάς, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και το τένις.

Στην ΑΤΡ, που ακόμα δεν έχει ανακοινώσει το πρόγραμμα του tour για τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, υπάρχει το 500άρι του Πεκίνου και το Masters της Σαγκάης, τα οποία υπό κανονικές συνθήκες θα γινόντουσαν τις εβδομάδες 5-11 Οκτωβρίου και 12-18 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

Περισσότερα είναι τα τουρνουά της WTA, που έχει ανακοινώσει μάλιστα και το πρόγραμμα έως το τέλος της χρονιάς. Το China Open στο Πεκίνο θα γίνει στις 12-18 Οκτωβρίου, θα ακολουθήσουν το Wuhan Open και το Jiangxi Open την εβδομάδα 19-25 Οκτωβρίου, το Zhengzhou Open από τις 26 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου, ενώ θα γίνουν τρια ακόμα τουρνουά στο κλείσιμο της σεζόν στην Κίνα, το WTA Finals στη Shenzhen (9-15 Νοεμβρίου), το WTA Elite Trophy στη Zhuhai (16-22 Νοεμβρίου) και το Guangzhou Open (23-29 Νοεμβρίου).

Η WTA συνεπώς θα έχει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα αν επισημοποιηθεί η απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της WTA πάντως, ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο.

"Από όσο γνωρίζουμε, η είδηση που κυκλοφόρησε σχετικά με τα διεθνή αθλητικά event της Κίνας δεν αποτελεί τελική απόφαση. Η WTA συνεργάζεται στενά με τα τουρνουά της Κίνας και θα σας ενημερώσουμε όταν έχουμε περισσότερες πληροφορίες. Παραμένουμε σε καλό δρόμο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των αποφάσεών μας για το προσωρινό πρόγραμμα του WTA Tour, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του Ιουλίου", ανέφερε η ανακοίνωση της WTA.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots