ATP
USTA bubble: Αποβλήθηκαν 2 παίκτες - πιθανό μποϊκοτάζ!

 
USTA bubble: Αποβλήθηκαν 2 παίκτες - πιθανό μποϊκοτάζ!
USTA bubble: Αποβλήθηκαν 2 παίκτες - πιθανό μποϊκοτάζ!
tennisnews team Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020 - 10:43

Με το καλημέρα στο "bubble" της USTA δυο παίκτες αποβλήθηκαν από το Cincinnati Masters καθώς είχαν επαφές με έναν φυσιοθεραπευτή που είναι θετικός στον ιό, ενώ κινδυνεύουν να χάσουν και το US Open. Αρκετοί παίκτες αντέδρασαν, μεταξύ των οποίων και ο Novak Djokovic, με το μποϊκοτάζ να είναι ακόμα και τώρα στο τραπέζι, παρόλο που όλοι οι παίκτες είναι ήδη στη Νέα Υόρκη!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που έγιναν γνωστές τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο Juan Manuel Galvan, φυσιοθεραπευτής των Guido Pella και Hugo Dellien, ήταν θετικός στον ιό. Τα τεστ των δυο παικτών αντίθετα, ήταν αρνητικά, ωστόσο αυτό δεν καθησυχάζει τη USTA, αφού ως γνωστόν μπορεί να έχουν κολλήσει τον ιό και να αναπτυχθεί τις επόμενες ημέρες.

Το πρωτόκολλο επιβάλλει αυστηρή καραντίνα για τους δυο Λατινοαμερικάνους τενίστες, για 14 ημέρες, ενώ κάθε λίγες ημέρες θα κάνουν PCR τεστ. Βάσει κανονισμών υποχρεώθηκαν να αποσύρουν τις συμμετοχές τους από το Cincinnati Masters, ενώ και το US Open μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να το προλάβουν, αφού ξεκινάει σε 12 ημέρες. Ακόμα και αν με κάποιο τρόπο γίνουν δεκτοί στο αμερικανικό Slam, θα πρέπει να αγωνιστούν χωρίς καμιά προπόνηση στην ουσία - εφόσον δεν γίνει κάποια εξαίρεση από το πρωτόκολλο και εξαιρεθούν από την καραντίνα, αν βεβαίως και τα αποτελέσματα των τεστ παραμείνουν αρνητικά. 

"Ήταν μια άτυχη στιγμή για μένα, από τα 1.400 άτομα που έκαναν το τεστ... Είμαι στο δωμάτιό μου τώρα και θα κάνω ό,τι μπορώ για να περάσουν γρήγορα οι επόμενες δυο εβδομάδες. Ελπίζω να παίξω στο US Open", είπε ο Pella, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.35 της παγκόσμιας κατάταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Marca, οι υπόλοιποι παίκτες αντέδρασαν μόλις μαθεύτηκε αυτό το περιστατικό και έδειξαν τη διάθεση να στηρίξουν τους δυο άτυχους συναδέλφους τους. Αρκετοί Λατινοαμερικάνοι παίκτες, αλλά και ο πρόεδρος του συμβουλίου των παικτών, Novak Djokovic, εξέφρασαν τη στήριξή τους μέσα από την κοινή συνομιλία των παικτών στο WhatsApp, όπου συζητούνται τέτοια θέματα.

Μάλιστα, το δημοσίευμα της Marca αναφέρει πως επέστρεψε στο τραπέζι και το θέμα του μποϊκοτάζ, ως ένα όπλο που μπορεί να κάνει μια εξαίρεση στους αυστηρούς κανονισμούς των 14 ημερών στους δυο παίκτες, ώστε αν δεν κόλλησαν τον ιό, να μπορέσουν να αγωνιστούν τουλάχιστον στο US Open. Συγκεκριμένα η ισπανική εφημερίδα έχει πληροφορίες πως ο Σέρβος τενίστας συγκεντρώνει υπογραφές για τη στήριξη των δυο άτυχων παικτών, για μια επιστολή που θα στείλει στη διοργάνωση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots