Πρώτο θετικό κρούσμα στο US Open

 
Πρώτο θετικό κρούσμα στο US Open
Πρώτο θετικό κρούσμα στο US Open
tennisnews team Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020 - 17:55

H USTA ανακοίνωσε το πρώτο θετικό κρούσμα από τα άτομα που φτάνουν στη Νέα Υόρκη για το Cincinnati Masters και το US Open.

Δεν πρόκειται για παίκτη, όπως επεσήμανε στην ανακοίνωσή της, αλλά για κάποιο άτομο που θα εργαζόταν στο "bubble" της USTA, ενώ ήταν το πρώτο θετικό κρούσμα μετά από τα πρώτα 1.400 PCR τεστ που έγιναν από τις 13 Αυγούστου έως σήμερα.

"Ένα άτομο (όχι παίκτης) ήταν θετικό στο τεστ για τον Covid-19, μέσα στο ελεγχόμενο περιβάλλον του Western & Southern Open και του US Open. Το άτομο αυτό είναι ασυμπτωματικό", γράφει στην εισαγωγή της η σχετική ανακοίνωση της αμερικανικής ομοσπονδίας.

"Η USTA έχει δουλέψει με την ATP και με τη WTA για να δημιουργήσει ένα ελεγχόμενο περιβάλλον για το Western & Southern Open και το US Open του 2020. Η USTA, μαζί με τους ιατρικούς συμβούλους της και τους ειδικούς, επιβεβαίωνει το θετικό κρούσμα. Σε συμφωνία με το τμήμα Υγείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και με τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας, το άτομο αυτό θα μπει σε καραντίνα για τουλάχιστον 10 ημέρες. Επιπλέον, θα γίνει ιχνηλάτηση για να δούμε αν θα πρέπει κι άλλα άτομα να μπουν σε καραντίνα. Αυτό ήταν το μόνο θετικό τεστ από τα 1.400 που έγιναν, από τις 13 Αυγούστου."

Το Western & Southern Open θα ξεκινήσει αυτή την Πέμπτη, στις 20 Αυγούστου, ενώ το US Open θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 31 Αυγούστου με 13 Σεπτεμβρίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.