ATP
Djokovic: "Δεν είμαι ενάντια στον εμβολιασμό"

 
Djokovic: "Δεν είμαι ενάντια στον εμβολιασμό"
Djokovic: "Δεν είμαι ενάντια στον εμβολιασμό"
tennisnews team Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 - 17:15

Ο Novak Djokovic μίλησε για την κατάστασή της υγείας του μετά την ανάρρωσή του από τον κορωνοϊό, αλλά και για τις δηλώσεις του σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που σημείωσε ότι παρερμηνεύτηκαν.

"Έχω κάνει αξονική στο στήθος και είναι όλα εντάξει. Έκανα αρκετά τεστ μετά την πρώτη φορά που ήμουν αρνητικός, πριν έρθω στη Νέα Υόρκη. Έχω κάνει επίσης εξετάσεις αίματος, ούρων, ό,τι εξέταση μπορούσα να κάνω. Προφανώς θα έκανα αυτή την πρόληψη ούτως ή άλλως, αλλά φυσικά τώρα ακόμα περισσότερο, γιατί δεν ξέρουμε πραγματικά τι αντιμετωπίζουμε", είπε ο Djokovic, που είχε περάσει κορωνοϊό πριν λίγους μήνες.

Πριν μολυνθεί από τον ιό, ο Djokovic είχε κρατήσει μια στάση που κατακρίθηκε αρκετά από τα media σε σχέση με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που όπως σημείωσε στη συνέντευξή του με τη New York Times, ήταν μια στάση που παρερμηνεύτηκε και διογκώθηκε από τα μέσα.

"Βλέπω ότι τα διεθνή ΜΜΕ το έχουν ερμηνεύσει λάθος και λένε ότι είμαι εναντίον των εμβολίων οποιουδήποτε είδους. Το πρόβλημα μου είναι όταν κάποιος σε αναγκάζει να βάλεις κάτι στο σώμα σου. Αυτό δεν θέλω. Για μένα αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν είμαι κατά του εμβολιασμού γενικότερα, ποιος είμαι να μιλήσω για εμβόλια, όταν υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται στον τομέα της ιατρικής και σώζουν ζωές σε όλο τον κόσμο; Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν εμβόλια με μικρές παρενέργειες που έχουν βοηθήσει την ανθρωπότητα και έχουν βοηθήσει να σταματήσει η εξάπλωση ορισμένων λοιμώξεων. Απλά δεν καταλαβαίνω πως το εμβόλιο θα λύσει το πρόβλημα, όταν ο αυτός ο κορωνοϊός μεταλλάσεται τόσο συχνά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots