ATP
ATP: "Δεν μπορούμε να σταματήσουμε ένα τουρνουά αν υπάρξει κρούσμα"

 
ATP: "Δεν μπορούμε να σταματήσουμε ένα τουρνουά αν υπάρξει κρούσμα"
ATP: "Δεν μπορούμε να σταματήσουμε ένα τουρνουά αν υπάρξει κρούσμα"
tennisnews team Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 - 11:49

Ο πρόεδρος της ΑΤΡ, Andrea Gaudenzi, είπε πως ακόμα δεν είναι γνωστό τι θα συμβεί με τα τουρνουά της Ασίας και τα indoor τουρνουά του τέλους της σεζόν, ενώ επεσήμανε πως αν βρεθεί κρούσμα κορωνοϊού κατά τη διάρκεια ενός τουρνουά, το τουρνουά δεν θα σταματήσει.

"Τους τελευταίους 3 μήνες, πήραμε σημαντικές αποφάσεις που ποτέ ξανά δεν έχουν παρθεί στο άθλημά μας. Τόσο εμείς, όσο η WTA και η ITF, ξεκινήσαμε αυτή τη νέα φάση στην οποία μας έφερε ο Covid-19, με έναν ριψοκίνδυνο τρόπο, εργαζόμαστε όμως σκληρά με μοναδικό στόχο την ασφαλέστερη επιστροφή του tour", είπε ο Gaudenzi στο Sky Sport.

"Έχουμε πολλές ερωτήσεις και πολύ λίγες απαντήσεις, επειδή κάποιες από τις απαντήσεις είναι αντικειμενικά αδύνατο να δοθούν. Σε σύγκριση με άλλα αθλήματα, το τένις έχει το μειονέκτημα ότι είναι διεθνές. Οι αθλητές πάνε σε ένα τουρνουά από όλα τα μέρη του κόσμου και για κάθε τουρνουά πρέπει να αλλάζουν χώρα, ακόμα και ήπειρο. Το ποδόσφαιρο και το NBA μπορούν να δημιουργήσουν μια μεγάλη σφαίρα προστασίας και να κάνουν όλες τις διοργανώσεις τους, εμείς όμως δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Και οι κυβερνήσεις δεν δίνουν καμιά ένδειξη σχετικά με τις πιθανές άδειες για τους παίκτες του τένις."

Δεν είναι κρυφό πως ακόμα και η ΑΤΡ δε γνωρίζει σίγουρα τι θα συμβεί μετά το Roland Garros, με τα ασιατικά και τα ευρωπαϊκά indoor τουρνουά. Πρόσφατα κυκλοφόρησε μια είδηση που έλεγε ότι η κινεζική κυβέρνηση αναμένεται να ακυρώσει όλες τις αθλητικές διοργανώσεις έως και το τέλος της χρονιάς, πράγμα που θα επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και το τένις.

"Δεν έχουμε ιδέα τι θα συμβεί με το ασιατικό tour και με την ευρωπαϊκή indoor season. Είναι κλισέ, αλλά δεν μπορώ να προβλέψω πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον ιό. Υπάρχουν πολλές μεταβλητές που είναι πέρα από τον έλεγχό μας."

Τέλος, ο Gaudenzi εξήγησε πως και να βρεθεί κάποιο θετικό κρούσμα στα μέσα ενός τουρνουά, το τουρνουά θα συνεχιστεί κανονικά, γι' αυτό άλλωστε υπάρχουν τα πρωτόκολλα και όλα τα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί όσο το δυνατό περισσότερο η εξάπλωση του ιού σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

"Θέλω να είμαι αισιόδοξος, αλλά αν ένας παίκτης βρεθεί θετικός στον Covid-19 στη μέση ενός τουρνουά, προφανώς αυτό το τουρνουά δεν μπορεί να διακοπεί αμέσως. Γι' αυτό το λόγο έχουμε τα πρωτόκολλα και θα είμαστε προσεκτικοί. Πρέπει να ζυγίσουμε κάθε ενδεχόμενο πριν δώσουμε το πράσινο φως για να ξεκινήσουμε. Οι επόμενες δυο εβδομάδες θα είναι πολύ κρίσιμες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots