ATP
Όλο και πιο κοντά στο US Open o Djokovic

 
Όλο και πιο κοντά στο US Open o Djokovic
Όλο και πιο κοντά στο US Open o Djokovic
tennisnews team Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 - 14:03

O Novak Djokovic όπως όλα δείχνουν θέλει να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη και να διεκδικήσει τον 18ο Grand Slam τίτλο του, αλλά περιμένει και έναν συμβιβασμό από τη USTA.

O Djokovic ήταν από τους πρώτους παίκτες που εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τα αυστηρά μέτρα της USTA σχετικά με τη διεξαγωγή του US Open, ενώ μαζί με τον Rafael Nadal, είναι οι δυο μεγάλοι αμφίβολοι του αμερικανικού Grand Slam, με τον Roger Federer να έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα αγωνιστεί (όπως και σε κανένα άλλο τουρνουά στο 2020).

Ο Djokovic ωστόσο, έχοντας πια και τα αντισώματα στον νέο κορωνοϊό, φαίνεται να είναι πιο δεκτικός σχετικά με το ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει να προπονείται σε hard court.

Αυτό που θέλει ο Σέρβος από τη USTA, είναι έναν μικρό συμβιβασμό, να μην είναι υποχρεωμένος να τηρεί τα μέτρα του αυτοπεριορισμού και να έχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, καθώς θυμίζουμε πως η αμερικανική ομοσπονδία θέλει να κλείσει όλους τους παίκτες σε 2 ξενοδοχεία και να τους απαγορεύσει τις ελεύθερες μετακινήσεις εκτός Μανχάταν, προκειμένου να διατηρήσει το ασφαλέστερο δυνατό περιβάλλον στις εγκαταστάσεις του Flushing Meadows.

Δεδομένων και των αρκετών απουσιών που αναμένεται να έχει, δεν αποκλείεται η USTA να κάνει αυτή την παραχώρηση, ώστε να εξασφαλίσει την παρουσία του κορυφαίου παίκτη του κόσμου στη Νέα Υόρκη, για το Cincinnati Masters και το US Open, που θα γίνουν back-to-back στις ίδιες εγκαταστάσεις. Δεν είναι πάντως τίποτα ακόμα σίγουρο, ούτε καν η ίδια η διεξαγωγή του αμερικανικού major, καθώς η κατάσταση στην Αμερική δεν καλυτερεύει καθόλου, η επικινδυνότητα είναι πολύ υψηλή και μέχρι το τέλους του Ιουλίου, το ενδεχόμενο της ακύρωσης του US Open θα υπάρχει στο τραπέζι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots