ATP
Ξανά στο στόχαστρο ο Djokovic

 
Ξανά στο στόχαστρο ο Djokovic
Ξανά στο στόχαστρο ο Djokovic
tennisnews team Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020 - 5:46

O Novak Djokovic βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο έντονης κριτικής, εξαιτίας ενός βραβείου που παρέλαβε στη Βοσνία, το οποίο έχει απονεμηθεί στο παρελθόν και σε εγκληματίες πολέμου. 

Ο Djokovic επισκέφτηκε αυτή την εβδομάδα τη Βοσνία, όπου κανονικά θα πήγαινε για να αγωνιστεί στα πλαίσια του Adria Tour, αλλά το ξέσπασμα του κορωνοϊού στο τουρνουά του άλλαξε τα σχέδια.

Όπως και εκείνη την περίοδο, ο κάτοχος 17 Grand Slam τίτλων βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο δριμύτατης κριτικής, καθώς τις ημέρες που ήταν στη Βοσνία έλαβε και το "Τάγμα της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας", μια διάκριση που στο παρελθόν έχει απονεμηθεί και σε ανθρώπους που έχουν κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου, όπως ο Radovan Karadzic και ο Ratko Mladic.

Ο Djokovic παρέλαβε το βραβείο από τον τέως πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Milorad Dodik, ενώ και η ημερομηνία είναι συμβολική και έχει αρνητική χροιά, καθώς αυτές τις ημέρες ήταν η 25η επέτειος από τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, ένα έγκλημα πολέμου που διεπράχθη στον πόλεμο της Βοσνίας από Σέρβους στρατιώτες, που σκότωσαν περισσότερους από 8.000 Βόσνιους μουσουλμάνους.

"Είμαι απογοητευμένη που βλέπω τον Novak Djokovic να παραλαμβάνει το 'Τάγμα της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας', που παλιότερα έχει απονεμηθεί στους εγκληματίες πολέμου Mladic, Kardjic... Μόνο λίγες μέρες μετά την επέτειο της σφαγής της Σρεμπρένιτσα. Δεν είναι πράξεις ενός ινδάλματος του αθλητισμού", ήταν η τοποθέτηση της Arminka Helic, που έχει καταγωγή από τη Βοσνία και είναι μέλος της Βουλής των Λόρδων της Μεγάλης Βρετανίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots