ATP
Αυτά θα είναι τα μέτρα για το US Open

 
Αυτά θα είναι τα μέτρα για το US Open
Αυτά θα είναι τα μέτρα για το US Open
tennisnews team Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 - 18:14

Η USTA θα κάνει τα πάντα για να διεξαχθεί χωρίς προβλήματα το φετινό US Open και το Cincinnati Masters, τα δυο σημαντικότερα τουρνουά της γι' αυτή την περίοδο, γι' αυτό το λόγο έθεσε και μερικά πολύ αυστηρά μέτρα, που σε περίπτωση που δεν τηρηθούν θα υπάρξουν συνέπειες. Δείτε τα αναλυτικά.

Όπως ανακοίνωσε, η USTA θα επιτρέψει έως και 3 συνοδούς στον κάθε παίκτη, ο ένας όμως απ' αυτούς θα είναι βασικός συνοδός και θα έχει πρόσβαση σε όλους τους χώρους που θα βρίσκεται ο παίκτης. Οι άλλοι δυο θα μπορούν να ακολουθούν μόνο εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες (να μην υπάρχει πολύς κόσμος στον εκάστοτε χώρο εκείνη την ώρα).

Επίσης όλοι θα υποχρεωθούν να μείνουν σε ένα από τα δυο ξενοδοχεία της διοργάνωσης και αν κάποιος θέλει επιπλέον δωμάτιο θα πρέπει να πληρώσει γι' αυτό. Επίσης, εκτός από τα τακτικά τεστ κατά τη διάρκεια των 4 εβδομάδων των δυο τουρνουά, στις οποίες η USTA σκοπεύει να δημιουργήσει μια "προστατευτική φυσαλίδα" για παίκτες, ομάδες, προσωπικό και εθελοντές, θα γίνουν και 2 τεστ σε κάθε έναν συμμετέχοντα, ένα αμέσως μετά την άφιξή τους στη Νέα Υόρκη και ακόμα ένα μετά από 48 ώρες.

Διαβάστε αναλυτικά τα βασικά μέτρα της USTA:

-Οι παίκτες μπορούν να έχουν έως και 3 συνοδούς στις εγκαταστάσεις του US Open. Ένας από αυτούς θα μπορεί πάντα να τον ακολουθεί στους χώρους του Arthur Ashe και στις μετακινήσεις του εντός του τουρνουά. Οι υπόλοιποι δυο θα μπορούν να είναι μαζί τους, όταν θα υπάρχει αρκετός κενός χώρος. Όλοι οι καλεσμένοι θα πρέπει να μείνουν σε ένα από τα δυο επίσημα ξενοδοχεία του τουρνουά.

-Κάθε παίκτης θα πρέπει να υπογράψει το 2020 US Open Player Legal Consent Waiver (νομική συναίνεση) και το 2020 Authorization for Release of Health Information (εξουσιοδοτικό για έκδοση πληροφοριών υγείας). Τα δυο έγγραφα έχουν αναρτηθεί στη διαδικτυακή πλατφόρμα διαπιστεύσεων και μπορούν να συμπληρωθούν μαζί με τις διαπιστεύσεις.

-Οι παίκτες δικαιούνται έως 2 δωμάτια. Το πρώτο δωμάτιο θα είναι πληρωμένο από τη USTA και το δεύτερο θα πρέπει να πληρωθεί από τον παίκτη. Όλα τα επιπλέον έξοδα για το κάθε δωμάτιο επιβαρύνουν των παίκτη.

-Όλοι οι παίκτες και οι καλεσμένοι θα κάνουν το τεστ κατά την άφιξή τους στο ξενοδοχείο. Οι παίκτες και οι καλεσμένοι θα πρέπει να μείνουν στα ξενοδοχεία τους μέχρι να λάβουν αρνητικό αποτέλεσμα για το τεστ. Μετά από αυτό, θα έχουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του US Open. Ένα δεύτερο τεστ θα γίνει 48 ώρες μετά την άφιξή τους. Θα γίνονται τακτικά τεστ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, θα θερμομετρούνται όλοι καθημερινά και θα συμπληρωθούν ερωτηματολόγια συμπτωμάτων πριν την είσοδο στις εγκαταστάσεις. Πρέπει να φορούνται μάσκες σε όλους τους χώρους, με εξαίρεση μόνο την ώρα της προπόνησης, του αγώνα και της γυμναστικής. Επίσης θα τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα και οι αποστάσεις σε όλους τους χώρους.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots