ATP
Κύργιος: "Δεν θα παίξω στο US Open" (vid)

 
Κύργιος: "Δεν θα παίξω στο US Open" (vid)
Κύργιος: "Δεν θα παίξω στο US Open" (vid)
tennisnews team Κυριακή, 02 Αυγούστου 2020 - 9:48

Με ένα βίντεο και μια γραπτή ανακοίνωση την οποία διάβασε στην κάμερα, ο Νικ Κύργιος ενημέρωσε πως δεν θα ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα αποσύρει τη συμμετοχή του από το US Open, αφήνοντας αιχμές προς τον Novak Djokovic και άλλους παίκτες, που όπως είπε φέρθηκαν εγωιστικά τους τελευταίους μήνες και συνεχίζουν να το κάνουν.

Ο Κύργιος σημείωσε ότι πήρε την απόφαση να μην αγωνιστεί στο US Open παρόλο που είναι κάτι που τον πληγώνει, επειδή σέβεται τα θύματα της πανδημίας, καθώς και τους ανθρώπους που νοσούν.

Παράλληλα, βρήκε την ευκαιρία μέσα απ' αυτή την ανακοίνωση να επιτεθεί για μια ακόμα φορά σε όσους δεν φέρθηκαν υπεύθυνα κατά τη διάρκεια της εποχής αυτής, κάνοντας λόγο για παίκτες που διοργάνωσαν τουρνουά, ταξίδευαν συνεχώς για να δίνουν αγώνες επίδειξης σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και χόρευαν πάνω σε τραπέζια, φωτογραφίζοντας προφανώς τους Novak Djokovic, Dominic Thiem, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov και άλλους. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως το βίντεο με την ανακοίνωση του Κύργιου δημοσιεύτηκε από τη σελίδα Uninterrupted, την οποία έχει δημιουργήσει ο LeBron James.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Κύργιος:

"Ας πάρουμε μια ανάσα και ας θυμηθούμε τι είναι σημαντικό, που είναι η υγεία και η ασφάλεια της κοινότητας. Μπορούμε να ξαναχτίσουμε το άθλημά μας και την οικονομία, δεν μπορούμε όμως να φέρουμε πίσω όσους χάθηκαν.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη USTA που αποφάσισε να διοργανώσει το US Open και αν οι παίκτες θέλουν να πάνε, είναι δικό τους ζήτημα, όσο φυσικά όλοι τους ενεργούν κατάλληλα και με ασφάλεια. Κανείς δεν θέλει περισσότερο από εμένα να σωθούν οι δουλειές των ανθρώπων. Μιλάω για εκείνον που εργάζεται στο εστιατόριο, στο καθαριστήριο και στα αποδυτήρια. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να επιστρέψουν στις δουλειές τους και είναι το πιο δίκαιο για εκείνους.

Αλλά οι παίκτες του τένις, πρέπει να ενεργήσουμε προς το συμφέρον μας και να συνεργαστούμε. Δεν μπορείς να χορεύεις πάνω σε τραπέζια, να γυρνάς την Ευρώπη για να μαζέψεις εύκολα χρήματα ή να διοργανώνεις τουρνουά στο πόδι. Αυτό είναι πολύ εγωιστικό.

Σκέψου για μια φορά και τους άλλους ανθρώπους, με αυτό έχει να κάνει αυτός ο ιός. Δεν έχει να κάνει με τη θέση σου στην παγκόσμια κατάταξη ή με το πόσα χρήματα έχεις. Φέρσου υπεύθυνα.

Σε εκείνους που παραβίασαν τους κανονισμούς και φέρθηκαν εγωιστικά, θα πω καλή τύχη. Ας πάρετε το ρίσκο και να παίξετε, δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Αλλά εγώ δεν θα παίξω στο US Open φέτος.

Με πονάει μέσα μου που δεν μπορώ να είμαι εκεί έξω και να αγωνίζομαι σε ένα από τα σημαντικότερα στάδια του κόσμου, το Arthur Ashe, αλλά κάθομαι για τους άλλους ανθρώπους, για τους Αυστραλούς, για τους εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανούς που έχασαν τις ζωές τους, για όλους εσάς. Είναι η απόφαση που πήρα, είτε αρέσει είτε όχι. Και αυτοί είναι οι λόγοι που την πήρα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots