ATP
"Ακόμα μεγαλύτερο το κίνητρο για Thiem"

 
"Ακόμα μεγαλύτερο το κίνητρο για Thiem"
"Ακόμα μεγαλύτερο το κίνητρο για Thiem"
tennisnews team Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 - 6:41

Ο Dominic Thiem, που είναι αναμφίβολα ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της περιόδου του κορωνοϊού με 25 νίκες σε 28 αναμετρήσεις στο τελευταίο τρίμηνο, θα έχει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο όταν επιστρέψει στα επίσημα τουρνουά, σύμφωνα με τον προπονητή του, Nicolas Massu. Ο Χιλιανός μίλησε επίσης για τις διακοπές του στην Ελλάδα, για την επανέναρξη του tour και για το πως πέρασε τη δύσκολη περίοδο των τελευταίων μηνών. 

"Έχει δώσει πολλούς αγώνες επίδειξης, οπότε δεν πέρασε αυτό το εξάμηνο χωρίς ανταγωνισμό. Έπαιξε 28 αγώνες σε 45 μέρες. Ξέρω πως είναι αγώνες επίδειξης, αλλά ήταν κάποια σοβαρά παιχνίδια και το επίπεδο των αντιπάλων του ήταν πολύ υψηλό. Φυσικά, δεν είναι το ίδιο με τα τουρνουά της ΑΤΡ. Ήταν όμως θετικό για τον Dominic, επειδή θέλει να παίζει σε αγώνες και λατρεύει τον ανταγωνισμό. Πιστεύω πως αυτό θα τον βοηθήσει στη Νέα Υόρκη. Έπαιζε καλά, ήταν δυνατός και πολύ συγκεντρωμένος. Το κίνητρό του τώρα είναι ακόμα μεγαλύτερο, γιατί έχει συνηθίσει να έχει γεμάτο πρόγραμμα και τώρα επιστρέφει η κανονική σεζόν", δήλωσε ο Massu στο atptour.com.

O Χιλιανός προπονητής και πρώην Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης, τις πρώτες εβδομάδες της καραντίνας έμεινε στη Χιλή με την οικογένειά του. Αργότερα έκανε προπονήσεις με τον Thiem, πέρασε λίγες μέρες διακοπές στην Αθήνα, όπου το 2004 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και τώρα άρχισαν ξανά τις προπονήσεις με τον Αυστριακό.

"Κατά τη διάρκεια της αναστολής, ήμασταν συνεχώς σε επικοινωνία. Ο πατέρας του, Wolfgang, με ενημέρωνε για τις κινήσεις τους. Προπονήθηκαν μαζί και δούλεψαν και με τους προπονητές που έχουν στην Αυστρία. Μετά από 4 μήνες που μείναμε χωριστά, ξεκινήσαμε και πάλι να δουλεύουμε μαζί, δυο εβδομάδες πριν φύγει για κάποια τουρνουά επίδειξης τον Ιούλιο. Μετά απ' αυτό, έκανε διακοπές για δυο εβδομάδες και εγώ πέρασα κάποιες απ' αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα. Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάλι αυτή την εβδομάδα.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Greece Athens

A post shared by Nicolas Massu (@massunico) on

Ακόμα και όταν ήμουν στο σπίτι και σε αυστηρή καραντίνα στη Χιλή, είχα την ευκαιρία να δω τους αγώνες που έδωσε σ' αυτά τα τουρνουά. Η θαυμάσια τεχνολογία που έχουμε στο επιτρέπει να το κάνεις πλέον αυτό. Ήταν διασκεδαστικό για μένα και επίσης με βοήθησε να συζητήσουμε με τον Wolfgang για κάποια πράγματα μετά από τα παιχνίδια του."

Όσο για το πως θα αντιδράσει ο Thiem στα πρώτα επίσημα τουρνουά στην Αμερική μετά από 6 σχεδόν μήνες, ο Massu απάντησε: "Μιλάμε πολύ με όλους στην ομάδα. Από τις προπονήσεις μέχρι και στις διακοπές. Έχουμε καλή επικοινωνία και θα βγάλουμε ένα καλό πρόγραμμα για τον Dominic. Έχουμε δουλέψει πολύ στη φυσική κατάσταση. Φυσιολογικά η pre-season διαρκεί 3-4 εβδομάδες το πολύ, ενώ τώρα είχαμε μια pre-season 6 μηνών.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα χειριστούν την κατάσταση αυτή οι παίκτες, με κάποια πράγματα να είναι πολύ διαφορετικά. Δεν ξέρω πως θα καταφέρει να προσαρμοστεί ο Dominic στο πρώτο τουρνουά μετά από 6 μήνες, το οποίο θα είναι χωρίς φιλάθλους, θα πρέπει για ένα μήνα να μένει μόνο στο ξενοδοχείο και όλοι οι αγώνες θα γίνονται στη Νέα Υόρκη, όμως θα είναι για όλους οι ίδιες συνθήκες."

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots