ATP
Δώρισε 100.000 ευρώ το ίδρυμα του Djokovic

 
Δώρισε 100.000 ευρώ το ίδρυμα του Djokovic
Δώρισε 100.000 ευρώ το ίδρυμα του Djokovic
tennisnews team Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 - 17:46

Το Novak Djokovic Foundation χρηματοδότησε ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ, για το άνοιγμα ενός νέου σχολείου στη Σερβία. 

Το Novak Djokovic Foundation, το οποίο δραστηριοποιείται έντονα στο χτίσιμο και τη λειτουργία σχολείων σε ολόκληρη την επικράτεια της Σερβίας, ενίσχυσε σημαντικά την ανακαίνιση και την επέκταση των εγκαταστάσεων του προσχολικού ιδρύματος "Biseri" στο Trstenik.

Συγκεκριμένα, το ίδρυμα του Novak Djokovic και της συζύγου του, Jelena Djokovic, πραγματοποίησε μια δωρεά 102 χιλιάδων ευρώ, από τις 240 χιλιάδες ευρώ που κοστίζει συνολικά το πρότζεκτ. Μετά το τέλος του έργου, το σχολείο θα δώσει τη δυνατότητα σε 75 επιπλέον παιδιά να πάνε στο νηπιαγωγείο.

"657 παιδιά που ζουν στον δήμο του Trstenik, δυστυχώς δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στο νηπιαγωγείο και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τοπική κοινότητα έχει τη μεγάλη αυτή ανάγκη. Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου θα είναι 280 τετραγωγικά μέτρα και θα μπορέσουν σε αυτό να μείνουν 75 παιδιά και να έχουν τις καλύτερες συνθήκες. Μέχρι στιγμής, το Novak Djokovic Foundation έχει ανακατασκευάσει και κατασκευάσει 45 νηπιαγωγεία, βοηθώντας περισσότερα από 22.000 παιδιά στη Σερβία, ενώ έχει απασχολήσει και 1.600 εκπαιδευτικούς. Στόχος μας είναι να παρέχουμε τις ιδανικές συνθήκες για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και να εξασφαλίσουμε πως θα έχουν ένα περιβάλλον που θα τα παρακινήσει να μορφωθούν", δήλωσε ο επικεφαλής του πρότζεκτ και στέλεχος του ιδρύματος, Marko Kovacevic.

Ο πρόεδρος της κοινότητας του Trstenik, Aleksandar Ciric, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο ίδρυμα και στους ιδρυτές του: "Με την κατασκευή αυτού του κτιρίου, βελτιώθηκαν οι προϋποθέσεις για την ποιοτική ανάπτυξη των παιδιών και αυτό είναι μια σημαντική συμβολή για τον μεγάλο στόχο να δημιουργήσουμε ίσες συνθήκες για όλα τα παιδιά στο Trstenik, ιδίως σε περιοχές με δημογραφικά προβλήματα. Θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη και την υπερηφάνειά μας για όλα όσα έκαναν ο Novak και η Jelena Djokovic, αλλά και το ίδρυμα για τη χώρα μας, καθώς και γι' αυτό που θα κάνουν για τον δήμο του Trstenik την περίοδο που θα ακολουθήσει."

Η διευθύντρια του νηπιαγωγείου "Biseri", Marina Petrovic, είπε με τη σειρά της: "Χάρη στη συνεργασία του νηπιαγωγείου Biseri του δήμου Trstenik με το Novak Djokovic Foundation, είχαμε την ιδέα να εισαγάγουμε παιδικό σταθμό στο νηπιαγωγείο, το οποίο θα κάνει σημαντικά πιο εύκολη τη ζωή των ντόπιων κατοίκων και θα κάνει πιο όμορφη την καθημερινότητα των παιδιών τους."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots