ATP
Με ανατροπή στην 8άδα ο Stan (vid)

 
Με ανατροπή στην 8άδα ο Stan (vid)
Με ανατροπή στην 8άδα ο Stan (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020 - 19:38

O Stan Wawrinka έμεινε πίσω με σετ, αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο του Oscar Otte και συνεχίζει στην τελική 8άδα του Challenger της Πράγας.

Το σερί 11 νικών στο Challenger Tour που κρατάει από το 2009 τέθηκε σε κίνδυνο σήμερα για τον Stan Wawrinka, που απειλήθηκε από τον Γερμανό Oscar Otte, κατάφερε όμως να "γυρίσει" το παιχνίδι και να πάρει τη νίκη με 3-6, 7-5, 6-1, σημειώνοντας έτσι τη 12η διαδοχική του νίκη σε τουρνουά Challenger.

O 35χρονος Ελβετός, ο οποίος αγωνίζεται για πρώτη φορά σε Challenger διοργάνωση από το 2010, έμεινε πίσω με break νωρίς στο παιχνίδι, χάνοντας τα 4 από τα 5 πρώτα games της αναμέτρησης. Έπρεπε μάλιστα να σβήσει 4 set point για να μη χάσει και 2η φορά το σερβίς του, αποφεύγοντας το 2-6 και μειώνοντας σε 3-5, πριν ο Otte κλείσει τελικά το σετ με 6-3 στο δικό του σερβίς, αξιοποιώντας το 7ο set point του συνολικά.

Στο 2ο σετ ο Wawrinka ήταν καλύτερος, αλλά και πάλι δεν είχε εύκολο έργο. Έχασε την ευκαιρία να κάνει break νωρίς, στο 2ο game (0-1, 30-40) και έκτοτε ο Otte κρατούσε εύκολα ή δύσκολα το σερβίς του, έως και το 5-5. Στα δυο games μακριά από τον αποκλεισμό, o Wawrinka διατήρησε την ψυχραιμία του και πρώτα κράτησε το σερβίς του, για να κάνει και το πρώτο του break στο ματς στη συνέχεια και να κερδίσει το 2ο σετ με 7-5.

Το break αυτό άνοιξε το δρόμο στον Wawrinka, που δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να φτάσει στην ανατροπή από εκείνο το σημείο κι έπειτα. Με break στο 2ο (2-0) και στο 6ο game (5-1) "καθάρισε" το αποφασιστικό σετ, φτάνοντας στο τελικό 6-1 από τη γραμμή του σερβίς, λίγο πριν την συμπλήρωση δυο ωρών αγώνα.

Στα προημιτελικά του Prague Open, o κάτοχος 3 Grand Slam τίτλων και Νο.1 του ταμπλό, θα αντιμετωπίσει τον 23χρονο Ινδό Sumit Nagal, που από πέρσι διατηρεί μια ανοδική πορεία στο tour. Ο Nagal, ο οποίος κέρδισε τον Jiri Lehecka με 5-7, 7-6 (4), 6-3, βρίσκεται στο Νο.6 του ταμπλό και στο Νο.127 της παγκόσμιας κατάταξης.

Φωτογραφία: Instagram | Ziracs (Honza Žirovnický)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots