ATP
Djokovic: "Θα ξαναέκανα το Adria Tour"

 
Djokovic: "Θα ξαναέκανα το Adria Tour"
Djokovic: "Θα ξαναέκανα το Adria Tour"
tennisnews team Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 - 12:11

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε από τη Νέα Υόρκη, ο Novak Djokovic τοποθετήθηκε εκτενώς στο θέμα του Adria Tour, εξηγώντας πως σίγουρα έγιναν λάθη, αλλά οι προθέσεις του ήταν οι σωστές και από εκεί και πέρα έγινε ένα "κυνήγι μαγισσών" εναντίον του!

"Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι με τις σωστές προθέσεις. Ναι, υπήρχαν κάποια πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά, φυσικά, αλλά θα με κατηγορούν για πάντα γι' αυτό το λάθος; Αν έτσι πρέπει να γίνει θα το δεχτώ, επειδή είναι το μόνο που μπορώ να κάνω. Είτε δίκαιο είτε όχι, αυτό θα το κρίνετε εσείς, ξέρω πως οι προθέσεις μου ήταν καλές και σωστές. Αν είχα την ευκαιρία να κάνω ξανά το Adria Tour, θα το ξανάκανα", είπε ο Djokovic, στη συνέντευξή του για τη New York Times, την οποία παραχώρησε μέσα από μια κλήση στο Zoom.

"Συμφωνώ πως τα πράγματα έπρεπε να μη γίνουν έτσι στο κλαμπ. Οι χορηγοί το οργάνωσαν, προσκάλεσαν τους παίκτες και νιώσαμε άνετα με αυτό. Ήταν μια πετυχημένη εκδήλωση. Όλοι ήταν χαρούμενοι και πέρασαν καλά", πρόσθεσε ο Σέρβος, αναφερόμενος στα viral βίντεο από το κέντρο διασκέδασης όπου βρέθηκε με τους άλλους παίκτες του Adria Tour, για τα οποία δέχθηκε την πιο έντονη κριτική.

"Δε νομίζω ότι έκανα κάτι κακό, για να είμαι ειλικρινής. Λυπάμαι για τους ανθρώπους που μολύνθηκαν, αλλά δε νιώθω ένοχος για κάποιον που μολύνθηκε στη Σερβία ή στην Κροατία από εκείνη την ημερομηνία κι έπειτα. Ήταν σαν κυνήγι μαγισσών αυτό που έγινε εναντίον μου. Πως μπορείς να κατηγορείς ένα άτομο για τα πάντα;"

Εδώ και λίγες ημέρες, ο Djokovic, όπως και οι περισσότεροι παίκτες από το Top 100 παρά τις πολλές απουσίες, βρίσκεται στο "bubble" της USTA για το Σινσινάτι και το US Open. Οι παίκτες που είναι seeded στο τουρνουά μένουν στις σουίτες των χορηγών στο Arthur Ashe Stadium, ενώ οι υπόλοιποι σε ένα άλλο ξενοδοχείο που είναι εκτός των εγκαταστάσεων, αλλά σε ελεγχόμενο περιβάλλον από τους διοργανωτές και το οποίο χρησιμοποιείται μόνο για το τουρνουά αυτές τις εβδομάδες.

O Djokovic, ο οποίος είχε αρκετούς ενδοιασμούς για πολύ καιρό μέχρι τελικά να πάρει την απόφαση να πάει στη Νέα Υόρκη, έδωσε τα εύσημα στη USTA για το περιβάλλον που δημιούργησε για τους παίκτες, ωστόσο εξήρε και το ότι υπάρχουν παίκτες που θα αναγκαστούν να ζήσουν με περισσότερους περιορισμούς και αυτό ίσως επηρεάσει το παιχνίδι τους.

"Με τα δέντρα και τη γαλήνη, το να ζεις σε αυτό το περιβάλλον είναι ευλογία. Και είμαι ευγνώμων, γιατί έχω δει το ξενοδοχείο που μένουν οι περισσότεροι παίκτες. Δεν θέλω να φανώ αλαζόνας, αλλά γνωρίζω πως η USTA έκανε το καλύτερο που μπορούσε για τη διαμονή και για να οργανώσει όσο καλύτερα γινόταν αυτές τις 'φούσκες', ώστε οι παίκτες να μπορούν να αγωνιστούν κανονικά όταν έρθουν εδώ. Είναι δύσκολο όμως για τους περισσότερους παίκτες, να μην είναι σε θέση να ανοίξουν το παράθυρό τους και να μένουν σε ένα μικρό δωμάτιο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots