ATP
"Πλάνο τριετίας" για τον Wawrinka

 
"Πλάνο τριετίας" για τον Wawrinka
"Πλάνο τριετίας" για τον Wawrinka
tennisnews team Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 - 18:45

O Stan Wawrinka δε σκοπεύει να "κρεμάσει" τη ρακέτα του μέσα στα επόμενα 3 χρόνια!

O Wawrinka δε βρίσκεται στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα, όπου χτυπάει η καρδιά του παγκοσμίου τένις, αλλά στην Πράγα, καθώς προτίμησε να μην ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες και να μην αγωνιστεί στο US Open, εξαιτίας της κατάστασης με τον κορωνοϊό.

Αποφάσισε επίσης να μη μείνει ούτε χωρίς παιχνίδια στα πόδια του αυτή την περίοδο, γι' αυτό και επέστρεψε στο Challenger Tour, για πρώτη φορά από το 2010.

"Ήταν σχετικά εύκολη απόφαση", είπε ο προπονητής του Magnus Norman, στο ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων Keystone-SDA. Ο ίδιος ο Wawrinka, από την πλευρά του, τόνισε: "Δεν ήθελα να ταξιδέψω στην Αμερική κάτω απ' αυτές τις συνθήκες."

Ο Ελβετός, αν και στα 35 του χρόνια, είναι σε καλή κατάσταση σωματικά και δεν σκέφτεται να σταματήσει την καριέρα του στο κοντινό μέλλον.

"Στην ηλικία μου, σίγουρα δεν μπορώ να σκέφτομαι ότι θα παίζω για πάντα. Φυσικά και είμαι στο τέλος της καριέρας μου, αλλά κάνω ακόμα μακροπρόθεσμο προγραμματισμό. Αυτή τη στιγμή έχω ένα πλάνο τριετίας", εκμυστηρεύτηκε ο Wawrinka, που σκοπεύει να αγωνίζεται τουλάχιστον έως τη σεζόν του 2022, τη χρονιά που θα είναι 37 ετών.

"Έχω κερδίσει 3 Grand Slam και δε χρειάζεται να αποδείξω τίποτα σε κανέναν. Ένας νεότερος παίκτης μπορεί να νιώθει περισσότερη πίεση για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει", πρόσθεσε ο Wawrinka, ο οποίος κλείνοντας είπε επίσης ότι δεν του έλειψε το τένις, στην περίοδο της καραντίνας.

"Τους πρώτους μήνες είχα σταματήσει τελείως να παίζω. Είχα την ευκαιρία να κάνω άλλα πράγματα, να περάσω χρόνο με την κόρη μου και δε μου έλειψε καθόλου το τένις. Δεν σκέφτηκα όμως ούτε λεπτό να σταματήσω την καριέρα μου. Λατρεύω τα συναισθήματα, το άγχος, τις χαρές, να συναναστρέφομαι με τον κόσμο."

Φωτογραφία: Instagram | Stan Wawrinka (@stanwawrinka85)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots