ATP
Djokovic: "Δεν είμαι εδώ επειδή λείπει ο Rafa"

 
Djokovic: "Δεν είμαι εδώ επειδή λείπει ο Rafa"
Djokovic: "Δεν είμαι εδώ επειδή λείπει ο Rafa"
tennisnews team Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020 - 2:11

Ο Novak Djokovic εξήγησε πως η απόφαση του Rafael Nadal να μην πάει στη Νέα Υόρκη δεν επηρέασε τη δική του απόφαση, ενώ σημείωσε πως για εκείνον το US Open έχει την ίδια αξία με όλα τα άλλα Grand Slam.

"Είναι περίεργο που ο (Roger) Federer και ο (Rafa) Nadal δεν είναι εδώ, ούτε ένας από τους δυο. Αναμφίβολα θα λείψουν γιατί είναι θρύλοι του αθλήματος, αλλά οι περισσότεροι από τους κορυφαίους παίκτες είναι εδώ και δεν βλέπω μεγάλη διαφορά όσον αφορά το αν θεωρείται πραγματικό Grand Slam ή όχι. Βλέπω ότι γίνονται συζητήσεις και ότι υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι δεν θα έπρεπε να αξιολογηθεί ως κανονικό Grand Slam. Εγώ διαφωνώ, οι περισσότεροι παίκτες είναι εδώ", είπε ο Djokovic, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Νέα Υόρκη.

"Δεν είμαι ο μόνος που ελπίζει να πάρει τον τίτλο. Δεν ξέρω αν έχω καλύτερες πιθανότητες επειδή λείπουν οι Roger και Rafa. Δεν είναι σωστό να το λέμε αυτό, γιατί δείχνει ασέβεια στους άλλους παίκτες - στον Dominic Thiem, στον Zverev, στον Τσιτσιπά, στον Medvedev - είναι το ίδιο καλοί με εμάς τους τρεις, ο καθένας μπορεί να είναι ο πρωταθλητής. Ειδικά μετά από ένα εξάμηνο διάλειμμα που δεν ξέρουμε πως θα είμαστε στο court."

Τέλος, ο Nole μίλησε και για την απόφασή του να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη και να αγωνιστεί στα αμερικανικά τουρνουά, στην οποία όπως υποστήριξε δε συνέβαλε καθόλου η αντίστοιχη απόφαση του Nadal.

"Δεν πήρα την απόφαση επειδή ο Rafa αποσύρθηκε, αν αυτό είναι που θέλετε να ακούσετε. Ήθελα να παίξω στο US Open για να συνεχίσω τη σεζόν από εκεί που σταμάτησα, από την επιφάνεια που νιώθω πιο άνετα και έχω τη μεγαλύτερη επιτυχία. Μου αρέσει να παίζω στο US Open. Πήρα την απόφαση λίγους μήνες πριν, αλλά ήθελα να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα, όπως να μην υποχρεωθούμε να μπούμε σε καραντίνα κατά την επιστροφή μας στην Ευρώπη, αλλά και άλλες λεπτομέρειες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots