ATP
Κέρδισε τον Tiafoe o Murray (vid)

 
Κέρδισε τον Tiafoe o Murray (vid)
Κέρδισε τον Tiafoe o Murray (vid)
tennisnews team Κυριακή, 23 Αυγούστου 2020 - 0:15

To μεγάλο ντέρμπι της 1ης ημέρας του Σινσινάτι πήγε στα τρια σετ και ο Andy Murray κατάφερε να πάρει την πολύτιμη νίκη, που ήταν μόλις η 3η νίκη του σε Grand Slam ή Masters 1000 διοργάνωση στα 3 τελευταία χρόνια! 

Παρά την αρκετή ζέστη που είχε το σημερινό μεσημέρι στη Νέα Υόρκη, αλλά και τον πολύ δύσκολο αντίπαλο που είχε στον 1ο γύρο του Cincinnati Masters, o Andy Murray πήρε την πρόκριση για τους "32" του τουρνουά, κερδίζοντας τον Frances Tiafoe με 7-6 (6), 3-6, 6-1.

Ο Murray, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 21 winners και 23 αβίαστα λάθη, κατάφερε να κερδίσει ένα πολύ αμφίρροπο 1ο σετ, στο οποίο μόνο ο αντίπαλός του είχε φτάσει σε break point, στο κρίσιμο 11o game (5-5, 30-40). O Βρετανός το έσβησε και ύστερα ανέτρεψε το 3-5 στο tie-break, έσβησε set point στο 5-6 και τελικά το κέρδισε με 8-6.

Στο 2ο σετ ο Murray είχε την πρώτη ευκαιρία του για να κάνει break, στο 5ο game, όμως ο Αμερικανός το έσβησε και πέρασε μπροστά με 3-2. Αργότερα, o Tiafoe έκανε και το break - το πρώτο στο ματς - για να "ξεφύγει" με 5-3 και να σερβίρει λίγο μετά επιτυχώς για την ισοφάριση στα σετ.

Το 3ο σετ όμως ήταν διαφορετικό, με τον Murray να δείχνει πιο δυνατός σωματικά και πνευματικά. Ο κάτοχος 3 Grand Slam τίτλων άνοιξε το σετ με 3 κερδισμένα games στη σειρά, ενώ στο 6ο game πήρε και το double break (5-1), για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του με ένα love service game, έπειτα από 2 ώρες και 28 λεπτά αγώνα.

O 2ος γύρος αναμένεται ακόμα δυσκολότερος για τον Murray, που θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Alexander Zverev στο τουρνουά. Ο Murray, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.129 της παγκόσμιας κατάταξης, θα προσπαθήσει να πετύχει 2η νίκη στο ίδιο τουρνουά Masters 1000 ή Grand Slam για πρώτη φορά από το 2017, καθώς και να επιστρέψει στο Top 100, όπου δεν έχει βρεθεί τα δυο τελευταία χρόνια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots