ATP
ΕΠΙΣΗΜΟ: Ο Nole θα περάσει τον Sampras τον Σεπτέμβριο

 
ΕΠΙΣΗΜΟ: Ο Nole θα περάσει τον Sampras τον Σεπτέμβριο
ΕΠΙΣΗΜΟ: Ο Nole θα περάσει τον Sampras τον Σεπτέμβριο
tennisnews team Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 - 17:23

Με τα χθεσινά αποτελέσματα του Cincinnati Masters, o Novak Djokovic εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης για 4 τουλάχιστον εβδομάδες, που σημαίνει πως θα ξεπεράσει το πολύ σπουδαίο ρεκόρ του Pete Sampras στις 21 Σεπτεμβρίου!

Είναι πλέον και επίσημο, καθώς η ΑΤΡ το επιβεβαίωσε. Η παγκόσμια κατάταξη "ξεπάγωσε" εδώ και μια εβδομάδα και ο Djokovic παραμένει σταθερά στο Νο.1, χωρίς να απειλείται. Μάλιστα, με τον πρόωρο αποκλεισμό του Dominic Thiem από τον Filip Krajinovic στον 2ο γύρο του Cincinnati Masters, o Nole εξασφάλισε την παραμονή του στο Νο.1 έως και τις 21 Σεπτεμβρίου.

Εκείνη θα είναι και η ημερομηνία που θα ξεπεράσει ένα ιστορικό ρεκόρ, για αρκετά χρόνια το καλύτερό όλων των εποχών, των 286 εβδομάδων παραμονής στο Νο.1 από τον Pete Sampras.

Φυσικά πλέον πρόκειται για το 2ο καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών, καθώς τον Sampras είχε ξεπεράσει πριν μερικά χρόνια ο Roger Federer, φτάνοντας τις 310 συνολικές εβδομάδες παραμονής.

Αυτό το ρεκόρ ο Djokovic θα το ισοφαρίσει την 1η Μαρτίου 2021 και θα το ξεπεράσει την 8η Μαρτίου, αν έως τότε φυσικά δεν έχει "εκτοπιστεί" από το Νο.1 της κατάταξης.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots