ATP
Djokovic: "Όλο και καλύτερα ο αυχένας"

 
Djokovic: "Όλο και καλύτερα ο αυχένας"
Djokovic: "Όλο και καλύτερα ο αυχένας"
tennisnews team Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 - 18:08

Ο Novak Djokovic μίλησε για τη μεγάλη αλλαγή στην ταχύτητα των γηπέδων στη Νέα Υόρκη, αλλά και για τον τραυματισμό του στον αυχένα, που τον ταλαιπώρησε στον χθεσινό του αγώνα.

"Είμαι καλύτερα. Έχω το πρόβλημα 4 ημέρες τώρα, αλλά βελτιώνεται. Ελπίζω να μη χειροτερέψει μετά απ' αυτόν τον αγώνα. Θα κάνω ό,τι χρειαστεί με τον φυσιοθεραπευτή", είπε ο Djokovic στο Sport Klub, μετά τη νίκη του επί του Ricardas Berankis με 7-6 (2), 6-4 στην πρεμιέρα του στη Νέα Υόρκη, όπου έδειξε να ενοχλείται αρκετά από τον αυχένα του, ειδικά όταν έπρεπε να σερβίρει.

"Το πρόβλημα επηρέασε το παιχνίδι μου, έκανα πολλά διπλά λάθη και ήξερε ακριβώς που θα σέρβιρα. Η επιφάνεια αυτή είναι επίσης πολύ γρήγορη, οπότε μου πήρε λίγη ώρα για να τη συνηθίσω."

Παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε σε ένα άδειο Grandstand, ο Djokovic δεν παρέλειψε να κάνει τον κλασικό του πανηγυρισμό μετά από τις νίκες του, μοιράζοντας την αγάπη του με τον κόσμο.

"Είναι πολύ περίεργο που το στάδιο είναι άδειο, αλλά αυτό δεν αλλάζει τον πανηγυρισμό μου μετά από τον αγώνα. Ήταν ο πρώτος μου αγώνας μετά από 6 μήνες και επειδή ήταν κάτω απ' αυτές τις συνθήκες ήταν ακόμα πιο δυνατή η πράξη μου, να μοιραστώ την ενέργεια με τους ανθρώπους - ελπίζω να την ένιωσαν ακόμα και από τις τηλεοράσεις τους."

Όσον αφορά τις δυο μεγάλες απουσίες της Νέας Υόρκης, τον Rafael Nadal και τον Roger Federer, o Novak εξήρε για μια ακόμα φορά πως το τουρνουά συνεχίζει να έχει την ίδια αξία.

"Η συζήτηση για τον καλύτερο όλων των εποχών δε θα σταματήσει ποτέ. Είμαστε στη Νέα Υόρκη, έχουμε ένα Grand Slam μπροστά μας. Οι δυο τους δεν είναι εδώ, αλλά αυτό δεν αλλάζει την προσέγγισή μου. Θέλω να τα πάω καλά, κάθε Grand Slam παίζεται κάτω από διαφορετικές συνθήκες."

Απόψε, περίπου στις 22:00 ώρα Ελλάδας, ο Djokovic θα αντιμετωπίσει τον Tennys Sandgren για μια θέση στα προημιτελικά του Cincinnati Masters.

"Είναι σπεσιαλίστας στις σκληρές επιφάνειες, κέρδισε τον (Felix) Auger-Aliassime σε έναν δύσκολο αγώνα. Ελπίζω ο αυχένας μου να έχει αναρρώσει. Τις τελευταίες 7 ημέρες ξεκίνησα να παίζω κανονικά σετ στις προπονήσεις και συνέβη πολύ γρήγορα, έκανα μια απότομη κίνηση πριν 4 ημέρες και νιώθω πόνο από τότε. Είναι πολύ καλύτερα, απλά ελπίζω να γίνει τελείως καλά πριν από τον αγώνα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots