ATP
Ενάντιοι στην ανεξάρτητη ένωση Nadal και Federer

 
Ενάντιοι στην ανεξάρτητη ένωση Nadal και Federer
Ενάντιοι στην ανεξάρτητη ένωση Nadal και Federer
tennisnews team Σάββατο, 29 Αυγούστου 2020 - 21:35

Oι Rafael Nadal και Roger Federer, που αμφότεροι απουσιάζουν από τη Νέα Υόρκη, εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την πρωτοβουλία των Novak Djokovic και Vasek Pospisil να δημιουργήσουν μια ανεξάρτητη από την ΑΤΡ ένωση παικτών.

Τα τελευταία 24ωρα, εκτός από την αγωνιστική δράση, στο bubble της Νέας Υόρκης έχει δημιουργηθεί και ένα πολύ σημαντικό ζήτημα από τους παίκτες της ΑΤΡ, που διεκδικούν περισσότερη συμμετοχή στις αποφάσεις που παίρνονται.

Για να το κάνουν αυτό, θεωρούν πως η καλύτερη λύση είναι να δημιουργήσουν μια νέα ένωση, ανεξάρτητη από την ΑΤΡ, με μπροστάρηδες τους Novak Djokovic και Vasek Pospisil, που φαίνεται να το έχουν τρέξει ήδη και να έχουν αρκετούς παίκτες στο πλευρό τους.

Η ΑΤΡ, μαζί με τα υπόλοιπα διοικητικά όργανα του τένις, εξέδωσαν ανακοινώσεις σήμερα, με τις οποίες ζητούν από τους παίκτες να αφήσουν τα πράγματα ως έχουν, καθώς σ' αυτή τη δύσκολη εποχή δεν θα βγει τίποτα από μια διάσπαση. Το ίδιο πιστεύουν και οι Nadal και Federer, που τοποθετήθηκαν δημόσια μέσα από το Twitter.

"Ο κόσμος βιώνει μια δύσκολη και περίπλοκη κατάσταση. Προσωπικά πιστεύω πως σ' αυτούς τους καιρούς πρέπει να ηρεμήσουμε και να εργαστούμε όλοι μαζί, προς την ίδια κατεύθυνση. Είναι ώρα για ενότητα και όχι για διάσπαση", έγραψε ο Nadal.

O Federer συμφώνησε: "Συμφωνώ με τον Rafael Nadal. Είναι αβέβαιη και δύσκολη εποχή, αλλά πιστεύω πως είναι σημαντικό για μας να μείνουμε ενωμένοι ως παίκτες, ως άθλημα, να ανοίξουμε τον καλύτερο δυνατό δρόμο για το μέλλον."

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots