ATP
Djokovic: "Όλο και περισσότεροι παίκτες έρχονται μαζί μας"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic
tennisnews team Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 - 12:38

Ο Novak Djokovic αποκάλυψε πως ο αριθμός των μελών της νέας ένωσης παικτών που δημιούργησε και είναι ανεξάρτητη από την ATΡ, αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Την προηγούμενη εβδομάδα πολλά πράγματα συνέβησαν στη Νέα Υόρκη, εκτός από το Western & Southern Open. O Novak Djokovic και o Vasek Pospisil παραιτήθηκαν από το συμβούλιο των παικτών της ΑΤΡ και δημιούργησαν μια νέα ένωση που είναι μόνο για τους παίκτες και έχει σκοπό να εκπροσωπεί με καλύτερο τρόπο απ' ότι έκανε η ΑΤΡ τα τελευταία χρόνια τους πρώτους 500 παίκτες της παγκόσμιας κατάταξης των μονών και τα πρώτα 200 ζευγάρια των διπλών. Η ένωση αυτή ονομάστηκε PTPA (Professional Tennis Players Association).

"Όπως έχω πει αυτή η ιδέα δεν είναι νέα, υπάρχει για περισσότερα από 20 χρόνια. Πολλές διαφορετικές γενιές παικτών προσπάθησαν να το διεκπεραιώσουν, να κάνουν το τελευταίο βήμα. Εμείς απλά διαδεχθήκαμε τις προηγούμενες γενιές. Από την προηγούμενη εβδομάδα ωστόσο, όλοι συμπεριφέρονται σα να ήταν κάτι καινούργιο και αυτό με ενόχλησε, με τις ανακοινώσεις που έβγαλαν η ΑΤΡ και τα υπόλοιπα διοικητικά όργανα του αθλήματος.

Έχουμε τις καλύτερες προθέσεις για τους παίκτες, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Δε θέλουμε να πολεμήσουμε κανέναν. Δε θέλουμε να αμφισβητήσουμε την ύπαρξη της ΑΤΡ ή της ITF. Θα είναι μια πλατφόρμα που θα δώσει μεγαλύτερη φωνή στους παίκτες, κάτι που πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό. Είμαστε ένα από τα λίγα αθλήματα που δεν έχει μια τέτοια ένωση παικτών", είπε ο Djokovic.

"Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και παρακινημένοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Είμαστε χαρούμενοι γιατί κάθε μέρα έχουμε και περισσότερους παίκτες κοντά μας, όλο και περισσότεροι παίκτες γίνονται μέλη. Mετά το US Open, το επόμενο βήμα θα είναι η δημιουργίας μιας νόμιμης διοικητικής δομής και ενός ολοκληρωμένου καταστατικού. Είναι ένα μεγάλο πρότζεκτ και επίσης μακροχρόνιο. Αλλά θα το κάνουμε σιγά-σιγά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε φτάσει μέχρι εδώ."

Ο Djokovic σχολίασε και το γεγονός πως οι Roger Federer και Rafael Nadal δεν είναι μαζί του σε αυτό το εγχείρημα, λέγοντας πως σέβεται την άποψή τους και πως τους είχε ενημερώσει πριν προχωρήσει στην ενημέρωση των παικτών και στη μεγάλη συγκέντρωση του Σαββάτου στο Grandstand, όπου ουσιαστικά συστάθηκε αυτό το νέο σώμα.

"Τους προσέγγισα και μιλήσαμε γι' αυτό το πρότζεκτ μερικές φορές στο παρελθόν. Μιλήσαμε και πριν το επισημοποιήσουμε, πριν κάνουμε τη συγκέντρωση με όλους τους παίκτες στο Grandstand. Νομίζω το προηγούμενο Σάββατο. Γνώριζαν καλά τι θα συνέβαινε.

Σέβομαι, φυσικά, την άποψή τους και την επιλογή τους να μη συμμετέχουν για την ώρα. Δεν πιστεύουν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή γι' αυτό και είναι εντάξει. Είναι η άποψή τους. Διαφωνούμε. Πιστεύω πως η στιγμή δεν είναι ποτέ κατάλληλη και ταυτόχρονα είναι πάντα κατάλληλη. Για μια ένωση παικτών είναι πάντα κατάλληλη στιγμή και συζητιόταν για τα τελευταία 20 χρόνια. Με κάποιο τρόπο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Τώρα όμως το κάναμε και προχωράμε μπροστά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots