ATP
Στα προημιτελικά της Αγίας Πετρούπολης ο Wawrinka (vid)

 
Stan Wawrinka
Stan Wawrinka @TennisTV
tennisnews team Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 - 23:58

Ο Stan Wawrinka πήρε ένα από τα πρώτα εισιτήρια των προημιτελικών του St. Peterburg Open, κερδίζοντας στα τρια σετ τον Evgeny Donskoy. Νικηφόρες πρεμιέρες για τους δυο πρώτους του ταμπλό, Daniil Medvedev και Denis Shapovalov.

Ο Wawrinka επικράτησε του Donskoy με 6-1, 3-6, 6-3 σε 1 ώρα και 42 λεπτά, για να προκριθεί στα προημιτελικά του St. Petersburg Open. Ο 35χρονος Ελβετός, Νο.5 στο ταμπλό, τελείωσε το ματς με 7 άσους, κέρδισε τους 40 από τους 51 πόντους στα πρώτα του σερβίς και έσβησε τα 5 από τα 6 break point που αντιμετώπισε.

Μόνο στο 2ο σετ έχασε το σερβίς του, για να μείνει πίσω με 3-5 και να χάσει και το σετ. Στο 3ο σετ ήταν καλύτερος, "έσπασε" το σερβίς του Ρώσου στο 6ο break point του για να κάνει το 3-1 και έκτοτε δεν κοίταξε πίσω του, έχοντας πολύ καλά ποσοστά από τη γραμμή του σερβίς. 

Στα προημιτελικά ο Wawrinka θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Denis Shapovalov και Ilya Ivashka. O Shapovalov, No.2 στο ταμπλό, έκανε σήμερα την πρεμιέρα του κόντρα στον Viktor Troicki και πήρε τη νίκη με 6-2, 6-3.

Σήμερα έπαιξε τον πρώτο του αγώνα και ο κορυφαίος του ταμπλό, Daniil Medvedev, που κέρδισε τον Richard Gasquet με 3-6, 6-3, 6-0. Ο Medvedev έχασε το πρώτο σετ χάρη σε ένα break του Gasquet στο 8ο game, αλλά πήρε τα 12 από τα 15 επόμενα games και έφτασε με άνεση στην ανατροπή.

Στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει το big server Reilly Opelka, που έβγαλε 26 άσους και κέρδισε τον Nino Serdarusic με 3-6, 7-6 (5), 6-2.

Τέλος, στα προημιτελικά εκτός από τον Wawrinka προκρίθηκε από σήμερα και ο Cameron Norrie, που κέρδισε τον Miomir Kecmanovic με 7-5, 6-7 (5), 6-3 και θα περιμένει την αναμέτρηση του Andrey Rublev με τον Ugo Humbert.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots