ATP
Πλησιάζει το Λονδίνο ο Schwartzman (vids)

 
Diego Schwartzman
Diego Schwartzman Cédric Lecocq / FFT
tennisnews team Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 - 17:09

O Diego Scwhartzman ξεπέρασε το εμπόδιο του Richard Gasquet και προκρίθηκε στους "16" του Παρισιού, κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς την πρόκρισή του στο ATP Finals. Στους "16" πέρασαν ακόμα οι Daniil Medvedev και Alejandro Davidovich Fokina.

Ο Schwartzman έκανε ακόμα μια καλή εμφάνιση και έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί που είχε απέναντι στον Gasquet, από τον οποίο είχε χάσει τις 3 τελευταίες αναμετρήσεις τους, για να πάρει τη νίκη με 7-5, 6-3 σε 84 λεπτά και να προκριθεί στον 3ο γύρο του Rolex Paris Masters.

O Αργεντινός, ο οποίος είχε χάσει τα 6 προηγούμενα σετ που έδωσε με τον Gasquet, πέτυχε 6 άσους, κέρδισε τους 32 από τους 38 πόντους στα πρώτα του σερβίς και "έσπασε" 3 φορές το σερβίς του αντιπάλου του, εκμεταλλευόμενος τα 3 από τα 6 break points που είχε.

O Schwartzman είναι ο βασικός διεκδικητής του τελευταίου εισιτηρίου για το ATP Finals, ειδικά μετά και τον αποκλεισμό του Matteo Berrettini. Έχει 3.285 βαθμούς ο Αργεντινός και είναι ήδη πολύ κοντά στην πρόκρισή του, έχοντας μοναδικό αντίπαλο αυτή τη στιγμή τον Milos Raonic.

Ο Καναδός κέρδισε τον Pierre-Hugues Herbert με 6-4, 6-4 κάνοντας επίσης ένα πολύ καλό παιχνίδι, αλλά θα χρειαστεί ένα θαύμα για να ανατρέψει τα δεδομένα, καθώς θα προκριθεί στο ATP Finals μόνο αν κερδίσει τον τίτλο και παράλληλα ο Schwartzman δεν μπει στα ημιτελικά.

Ο Raonic θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τον qualifier Marcos Giron, που χθες έκανε την έκπληξη αφήνοντας εκτός τον Berrettini, ενώ ο Schwartzman θα παίξει με τον 21χρονο Alejandro Davidovich Fokina, που επίσης προέρχεται από τα προκριματικά. Ο νεαρός Ισπανός, που κάνει πολύ καλή χρονιά, επιβλήθηκε του Benjamin Bonzi με 6-4, 6-4.

Ο Kevin Anderson δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το πρόβλημα τραυματισμού και εγκατέλειψε στο τέλος του 1ου σετ, που ετοιμαζόταν να πάει στο tie-break, με τον Daniil Medvedev να παίρνει την πρόκριση για τον 3ο γύρο. Εκεί θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Alex De Minaur και Lorenzo Sonego.

Τέλος, πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Adrian Mannarino, o οποίος επικράτησε του Yoshihito Nishioka με 6-3, 6-7 (5), 6-3 σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες. Ο Γάλλος πέτυχε και έναν από τους καλύτερους πόντους της ημέρας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots