ATP
Nadal: "Δεν πρέπει να αλλάξουν τα Grand Slams" (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal
tennisnews team Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 - 21:57

Σε αντίθεση με τον Novak Djokovic, o Rafael Nadal είναι τελείος αντίθετος στην αλλαγή του best-of-five συστήματος στα Grand Slams.

Θυμίζουμε πως σήμερα ο Djokovic ρωτήθηκε για το θέμα των best-of-three και best-of-five αγώνων και τάχθηκε υπέρ των Bo3, αιτιολογώντας την άποψή του. Ο Σέρβος υποστήριξε πως η σεζόν στο τένις είναι πολύ μεγάλη, μεγαλύτερη από τα άλλα αθλήματα, ενώ πιστεύει ότι και ένα μεγάλο κομμάτι του νεανικού κοινού δεν ακολουθεί το άθλημα εξαιτίας των αγώνων που πηγαίνουν σε 4 και 5 σετ.

Η αφορμή για την ερώτηση προς τον Djokovic, έγινε εξαιτίας της απάντησης που έδωσε χθες το βράδυ ο Rafael Nadal, σε μια αντίστοιχη ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου. Σε αντίθεση με τον Nole, o Ισπανός δεν θέλει να δει να εφαρμόζεται το σύστημα best-of-three και στα Slams - τα μοναδικά τουρνουά που έχουν απομείνει με Bo5.

"Είμαι τελείως ενάντιος στο να αλλαχθεί αυτό στα Grand Slams. Έχουμε μια μέρα κενό (μετά από κάθε αγώνα) και πιστεύω πως το σύστημα best-of-five είναι αυτό που κάνει τη διαφορά σ' αυτά τα τουρνουά. Είναι κομμάτι της ιστορίας του αθλήματός μας. Αυτά τα τουρνουά απαιτούν κάτι παραπάνω από τον παίκτη, να είναι δυνατότερος πνευματικά, δυνατότερος σωματικά, να είναι συνεπής για μια περίοδο δυο εβδομάδων, οπότε πιστεύω ότι είναι το σωστό."

Οι τοποθετήσεις των Nadal και Djokovic σε ένα βίντεο:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots