ATP
Del Potro: "Η θέση μου είναι στο γήπεδο"

 
Del Potro: "Η θέση μου είναι στο γήπεδο"
tennisnews team Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 - 18:19

Ο Juan Martin Del Potro εξήγησε το λόγο για τον οποίο δεν μπορεί να βάλει τέλος στην καριέρα του όσο βρίσκεται μακριά από τα τουρνουά, ενώ μίλησε και για τον Diego Maradona, αποκαλύπτοντας μερικές αδημοσίευτες ιστορίες που είχαν μαζί.

"Ακόμα μάχομαι με το γόνατό μου. Η πραγματικότητα είναι πως είναι δύσκολο να επιστρέψω. Αλλά αντλώ δύναμη από τον ενθουσιασμό και τη στήριξη του κόσμου, γι' αυτό και αγωνίζομαι. Η επιθυμία μου να παίξω ξανά συνεχίζει να υπάρχει και δε νιώθω ότι πρέπει να κλείσω ακόμα αυτό το κεφάλαιο", είπε ο Del Potro, στη συνέντευξη που παραχώρησε για το ισπανόφωνο ESPN.

"Θα ήθελα να είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2021. Λόγω της πανδημίας μεταφέρθηκαν στο 2021 και αυτό με κάνει να έχω ακόμα ενθουσιασμό μέσα μου. Θα ήταν μεγάλη τιμή για μένα να εκπροσωπήσω για ακόμα μια φορά την Αργεντινή. Γι' αυτό θα συνεχίσω να παλεύω."

Αδιαμφισβήτητα ο Del Potrο έχει μια πολύ πετυχημένη καριέρα, παρόλο που όλοι πιστεύουν ότι θα είχε πετύχει πολλά περισσότερα, αν δεν ήταν τόσο άτυχος με τους τραυματισμούς. Στα 32 του πλέον, σίγουρα το τέλος είναι πιο κοντά από τις άλλες φορές που ο Αργεντινός έμεινε για μεγάλα χρονικά διαστήματα εκτός αγώνων, ωστόσο σε καμία περίπτωση δε θέλει να καθορίσει την ημερομηνία αυτή ένας τραυματισμός.

"Είχα φτάσει στα όρια μου στην τρίτη μου εγχείριση στον καρπό, στη δεύτερη εγχείριση στο γόνατο και μετά και στην τρίτη (στο γόνατο)", ανέφερε ο "Πύργος", σχετικά με τις φορές που σκέφτηκε να βάλει τέλος στην καριέρα του.

"Λατρεύω όμως το τένις και θέλω να συναντήσω ξανά όλους τους ανθρώπους που με βοήθησαν να έχω αυτή την καριέρα. Θέλω να το κάνω μέσα από το γήπεδο, όχι όσο βρίσκομαι έξω. Εκεί είναι η θέση μου."

Ένα σημαντικό μέρος της συνέντευξης, ήταν αφιερωμένο στον Diego Maradona, που έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη.

"Ακόμα δυσκολεύομαι να το πιστέψω, κατάλαβα ότι έφυγε όταν είδα την κηδεία. Δεν είχα χρόνο να το επεξεργαστώ και όταν είδα σε ζωντανή μετάδοση την κηδεία ήταν το πιο δύσκολο πράγμα", εξομολογήθηκε ο Del Potro, ο οποίος αποκάλυψε και μια ανέκδοτη ιστορία από το παρελθόν, όταν ακόμα ήταν junior παίκτης και συνάντησε για πρώτη φορά τον Maradona.

"Θυμάμαι όταν ο Maradona ήρθε στο Tandil είχε γίνει χαμός. Μέσω μιας επαφής του πατέρα μου, είχα καταφέρει να τον συναντήσω και του είχα πει ότι έπαιζα τένις. Όταν του μίλησα το 2011, όταν πέθανε η Doña Tota (η μητέρα του Maradona), μου είπε ότι με θυμόταν! Κατάφερε να δημιουργήσει κάτι μοναδικό και ανεπανάληπτο. Θα συνεχίζει να ζει μέσα από τις αναμνήσεις μας και ας ελπίσουμε πως θα συνεχίσει να μας ενώνει."

Μερικά χρόνια αργότερα, ο Del Potro, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας Davis Cup της Αργεντινής, έζησαν καλά τον Maradona για λίγες μέρες, κατά τη διάρκεια του τελικού του 2016 με την Κροατία, όταν η Αργεντινή αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια.

"Κάθε βράδυ μιλούσαμε 10-15 λεπτά πριν κοιμηθώ. Ήταν ιδιωτικές συζητήσεις γιατί δεν ήθελε να χαλάσει την αρμονία της ομάδας μας, αλλά μου έκαναν καλό και με βοήθησαν στους αγώνες μου. Μετά τη νίκη μας, πανηγυρίσαμε μαζί στα αποδυτήρια και του έδωσα τη ρακέτα μου. Είχε μια ενέργεια και μια δύναμη που δεν έχω ξαναδεί σε άλλον άνθρωπο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots