ATP
"O Thiem είναι πιο κοντά στους Big 3 από κάθε άλλον"

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 - 11:08

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Nicolas Massu, που μίλησε για την εργατικότητα και την αφοσίωση του Dominic Thiem, τα περιθώρια βελτίωσης που έχει, αλλά και την πεποίθησή του πως είναι ο μόνος αυτή τη στιγμή που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους Big 3,

"Η συνέπεια του Thiem στα δυο τελευταία χρόνια είναι καταπληκτική. Το 2019 τερμάτισε στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης και ήταν δύσκολο να το ξεπεράσει αυτό, καθώς είχε κερδίσει 5 τίτλους και ήταν φιναλίστ σε ένα Grand Slam εκείνη τη χρονιά. Παρόλα αυτά κατάφερε να το ξεπεράσει", είπε ο προπονητής του Αυστριακού, σε συνέντευξή του για τον ραδιοφωνικό σταθμό της Χιλής ADN.

"Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να κάνει καλύτερη σεζόν από πέρσι, και μάλιστα με λιγότερα τουρνουά, κι όμως τα κατάφερε. Τερμάτισε στην 3η θέση και κέρδισε τον πρώτο του Grand Slam τίτλο, έχοντας αποτελέσματα που παλιότερα είχε μόνο στο χώμα."

Ο Massu, ο οποίος είχε αναδειχθεί χρυσός Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004 - στη σημαντικότερη επιτυχία της καριέρας του, είναι στο πλευρό του Thiem από το πρώτο τέταρτο της σεζόν του 2019. Από τότε, έχει πανηγυρίσει πλάι στον Αυστριακό 6 τίτλους, ενώ κατέκτησε τον πρώτο του Grand Slam τίτλο και ήταν ακόμα φιναλίστ σε 2 Slams, στο Roland Garros το 2019 και στο Australian Open το 2020.

Ο ίδιος ο Thiem έχει μιλήσει με πολύ καλά λόγια για τον Massu και για την καλή συνεργασία που έχει μαζί του, ενώ και ο Massu έχει πολύ θετικές εντυπώσεις από τον Αυστριακό τενίστα.

"Δουλεύει στο 100% του κάθε μέρα. Έχει αξιοθαύμαστη νοοτροπία, εκτός από μεγάλο ταλέντο και δύναμη. Υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης, αλλά δεν θα είναι εύκολο, καθώς σ' αυτό το επίπεδο οι διαφορές είναι πολύ μικρές."

Συνεχίζοντας τις επευφημίες, ο 41χρονος Χιλιανός εξέφρασε ακόμα την πεποίθησή του, πως ο Thiem είναι πιο κοντά στους Big 3 από κάθε άλλον παίκτη αυτή τη στιγμή.

"Είναι ολοκληρωμένος. Παίζει καλά σε όλες τις επιφάνειες, έχει καλό σερβίς, καλό forehand, καλό backhand και είναι γρήγορος. Έχει αυτό το ταλέντο να κάνει κάτι πολύ καλύτερα απ' όσο πιστεύεις ότι θα το κάνει. Πάντα είναι δύσκολο να ανταγωνίζεσαι τους καλύτερους όλων των εποχών, αλλά αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τους κοντράρει, είναι ο Dominic."

Ο Massu δεν έχει μεγάλη εμπειρία ως προπονητής και αυτή ήταν μόλις η 2η σεζόν του στο tour απ' αυτό το πόστο, ωστόσο τα εξαιρετικά αποτελέσματα του Thiem, του έχουν δώσει ήδη μια υποψηφιότητα για το βραβείο του προπονητή της χρονιάς, στα ATP Awards.

"Έχω ακόμα πολλά να μάθω, είμαι πολύ λίγο καιρό σ' αυτή τη δουλειά, αλλά η επιθυμία μου να προσπαθήσω να γίνω ο καλύτερος σ' αυτό που κάνω, είναι και αυτή που με ωθεί να δουλεύω κάθε μέρα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots