ATP
2021: Πρώτοι αγώνες σε Ντουμπάι και Ντόχα

 
Dubai Duty Free Tennis Stadium
Dubai Duty Free Tennis Stadium
tennisnews team Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020 - 17:15

Από την αραβική χερσόνησο θα εκκινήσει όπως δείχνουν όλα η νέα αγωνιστική σεζόν σε ATP και WTA. Δείτε ποια τουρνουά και ποιες ημερομηνίες θα ξεκινήσουν τα τουρνουά.

Θεωρείται πλέον δεδομένο πως τα προκριματικά του Australian Open, που για πρώτη φορά στην ιστορία θα γίνουν εκτός Αυστραλίας, θα φιλοξενηθούν στο Ντουμπάι. Χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες επίσημες ανακοινώσεις, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για προκριματικά στο Dubai Duty Free Tennis Stadium, από τις 9 έως τις 13 Ιανουαρίου.

Η σεζόν για τη WTA αναμένεται να ξεκινήσει μια εβδομάδα νωρίτερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Gulf News. Συγκεκριμένα, από τις 5 έως τις 13 Ιανουαρίου, ένα άλλο Εμιράτο, το Άμπου Ντάμπι, θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά τουρνουά WTA. Πρόκειται για ένα τουρνουά της κατηγορίας WTA 500, καθώς θυμίζουμε πως από το 2021 τα τουρνουά της WTA θα ευθυγραμμιστούν με τα τουρνουά της ΑΤΡ και θα χωριστούν στις κατηγορίες WTA 1000, WTA 500 και WTA 250.

Θα είναι η πρώτη φορά που μια σεζόν του WTA Tour θα εκκινήσει από την αραβική χερσόνησο. Για την ATP δεν ισχύει το ίδιο, καθώς ένα από τα τουρνουά που παραδοσιακά διεξάγονται την 1η εβδομάδα της χρονιάς είναι το Qatar Open στη Ντόχα. Δεν είναι ακόμα γνωστό ακόμα αν το συγκεκριμένο τουρνουά θα διεξαχθεί κανονικά.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως αυτή την εβδομάδα ένα Tweet από το Delray Beach Open, που ενημέρωνε τον κόσμο πως το επόμενο τουρνουά θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 13 Ιανουαρίου, δημιούργησε έντονη φημολογία πως η σεζόν της ΑΤΡ θα ξεκινήσει από το Delray Beach της Φλόριντα. Το Tweet διαγράφηκε μετά από λίγα λεπτά. Είναι φυσικά πιθανό να γίνουν όλα αυτά τα τουρνουά στο πρώτο 15ήμερο του 2021, καθώς υπάρχει χρόνος μέχρι το τριήμερο 15-17 Ιανουαρίου, όταν και οι παίκτες που θα αγωνιστούν στο Australian Open, θα πρέπει να ταξιδέψουν στη Μελβούρνη.

Σε κάθε περίπτωση, η επίσημη ενημέρωση από την ATP και τη WTA αναμένεται να λύσει πολύ σύντομα κάθε απορία. Όπως έγινε γνωστό, είτε το βράδυ της Κυριακής, είτε τη Δευτέρα, θα γίνουν ανακοινώσεις σχετικά με το πρόγραμμα του πρώτου τριμήνου για το 2021.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots