ATP
Υποψήφιος για αθλητής της χρονιάς ο Djokovic

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Cédric Lecocq / FFT
tennisnews team Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 - 15:33

O Novak Djokovic είναι ανάμεσα στους 4 υποψήφιους αθλητές για τον κορυφαίο του 2020, μαζί και με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Djokovic, ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν ήταν κυριολεκτικά ανίκητος, ανοίγοντας το 2020 με 26 διαδοχικές νίκες, κατέκτησε τον 17ο Grand Slam τίτλο του στην Αυστραλία, ενώ όλη τη χρονιά είχε 4 τίτλους, με 41 νίκες και 5 ήττες, συμπεριλαμβανομένης και της αποβολής του στο US Open.

Παρέμεινε στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης καθόλη τη διάρκεια του έτους και πέτυχε το 6ο Year-end No.1 της καριέρας του, ισοφαρίζοντας το σπουδαίο ρεκόρ του Pete Sampras και ξεπερνώντας τους Roger Federer και Rafael Nadal, που έχουν φτάσει στο συγκεκριμένο επίτευγμα από 5 φορές.

Το γνωστό περιοδικό Sports Illustrated ξεχώρισε τον Σέρβο για όλα αυτά τα μεγάλα επιτεύγματα και τον συμπεριέλαβε στους 4 επικρατέστερους αθλητές, για το βραβείο του κορυφαίου του 2020.

Αντίπαλος του Nole στην κατηγορία "Player of the Year" του SI θα είναι κι ένας Έλληνας, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που όχι μόνο αναδείχθηκε MVP της κανονικής διάρκειας της σεζόν στο NBA για 2η διαδοχική χρονιά, αλλά υπέγραψε πρόσφατα και το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του NBA, με τους Milwaukee Bucks.

Οι άλλοι δυο υποψήφιοι είναι ο παίκτης του μπέιζμπολ, Mookie Betts, πρωταθλητής το 2020 με τους Los Angeles Dodgers, καθώς και η MVP του WNBA, A'ja Wilson.

Θυμίζουμε πως σε ένα εξίσου σημαντικό βραβείο που έχει απονεμηθεί ήδη από το Sports Illustrated, αυτό της προσωπικότητας της χρονιάς, νικήτρια ήταν μια εκπρόσωπος του τένις, η Naomi Osaka.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots