ATP
Thiem: "Πιο σημαντικά τα Slams από το Νο.1"

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2020 - 21:22

Ο Dominic Thiem εμφανίστηκε την περασμένη Δευτέρα στην εκπομπή της αυστριακής τηλεόρασης "Sport und Talk aus dem Hangar-7" και μίλησε μεταξύ άλλων για τους στόχους του για τη νέα σεζόν και την προτίμησή του στους Grand Slam τίτλους έναντι της κορυφαίας θέσης στην παγκόσμια κατάταξη.

Για το ενδεχόμενο να ανεβεί στο Νο.2 ή ακόμα και στο Νο.1 του κόσμου: "Εξαρτάται από τα αποτελέσματα που θα έχω μέσα στη σεζόν. Τα Grand Slams είναι η προτεραιότητά μου και όχι η θέση στην κατάταξη. Αν δεν κερδίσω Slam ή δεν φτάσω καν σε τελικό, δεν θα είμαι ευχαριστημένος ακόμα και με το Νο.1. Αλλά αν είμαι στο Νο.4 του κόσμου και κερδίσω ένα Slam, θα είμαι πιο ευχαριστημένος."

Για τον μεγαλύτερο στόχο του: "Όπως και το 2020, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος του 2019, η κατάταξη είναι ένα σημαντικό κίνητρο για μένα. Όταν είσαι στο Νο.3, θες να φτάσεις στην κορυφή. Απλά το κίνητρο δεν είναι τόσο μεγάλο όσο το να κερδίσεις ένα Grand Slam ή ένα δεύτερο Slam από δω και στο εξής, για τη δική μου περίπτωση. Φυσικά θα ήταν υπέροχο αν βρισκόμουν στο Νο.1, αλλά δεν με πειράζει και τόσο που δεν μπόρεσα να βρεθώ εκεί, ενώ θα με πείραζε αρκετά αν δεν κέρδιζα Grand Slam τίτλο."

Για το αν η νέα γενιά θα μπορέσει να διεκδικήσει τους μεγάλους τίτλους μαζί με τους Big 3: "Μπορεί και την επόμενη χρονιά να κερδίσουν οι Big 3 όλα τα Slams, ειδικά ο Djokovic και ο Nadal. Παρόλα αυτά, έχουμε καλύτερες πιθανότητες πλέον όταν τους αντιμετωπίζουμε. Ίσως και ο τίτλος μου στο US Open να ήταν πολύ σημαντικός, γιατί έδειξε στους νεότερους παίκτες ότι είναι πιθανό να συμβεί."

Για το αν τα προσωπικά του προβλήματα τον επηρεάζουν στην απόδοσή του: "Όσο βρίσκομαι στο court, δεν σκέφτομαι καθόλου τα προσωπικά μου ζητήματα. Αυτό έκανα και μικρός, όταν έπαιρνα κακούς βαθμούς από το σχολείο, αυτό συμβαίνει και σήμερα. Φυσικά έχουμε όλοι μεγαλύτερα προβλήματα αυτή την εποχή με τον κορωνοϊό, αλλά ακόμα καταφέρνω να κατεβάζω τον διακόπτη εντελώς όταν αγωνίζομαι."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots