ATP
"Κανείς δεν έχει δει έτσι τον Djokovic"

 
Novak Djokovic & Rafa Nadal
Novak Djokovic & Rafa Nadal Φωτογραφία: Julien Crosnier / FFT
tennisnews team Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2021 - 14:25

O πρώην Top 10 τενίστας, Mikhail Youzhny, μίλησε για τον Novak Djokovic, τονίζοντας πως δεν επέστρεψε ίδιος μετά την καραντίνα.

Εστιάζοντας σε δυο πολύ απρόσμενες στιγμές όχι μόνο για τη χρονιά, αλλά και όλη του την καριέρα, την αποβολή του από το US Open και την πολύ βαριά ήττα του από τον Lorenzo Sonego στη Βιέννη, ο 38χρονος Ρώσος εξήγησε πως ο Djokovic δεν εμφανίστηκε στην ίδια κατάσταση στο δεύτερο μισό του 2020, μετά την μεγάλη αναστολή του tour, παρόλο που διατήρησε την εκπληκτική του αγωνιστική κατάσταση.

"Ό,τι έγινε στο US Open, έγινε. Αν όμως κοιτάξουμε την ψυχολογική μεριά της κατάστασης, παρόλο που κέρδισε τον τίτλο στη Ρώμη, μπορούμε να δούμε ότι του κόστισε όλο αυτό. Δεν επέστρεψε στο ίδιο επίπεδο πνευματικά μετά από την καραντίνα. Ήθελε να κλείσει τη χρονιά στο Νο.1 και το εξασφάλισε αυτό στη Βιέννη, αλλά μόλις το πέτυχε, δεν ήθελε καν να παίξει στο γήπεδο για να αντιμετωπίσει τον Lorenzo Sonego", είπε ο Youzhny στο "Championat".

Ο Ρώσος σχολίασε ξεχωριστά και το συμβάν της αποβολής του Nole από το US Open: "O Djokovic δεν είχε σταματήσει να παίζει από την αρχή της χρονιάς. Δεν είχε χάσει ούτε έναν αγώνα πριν το US Open και ένα break στο τέλος του 1ου σετ απέναντι στον Pablo Carreno, τον έκανε να κάνει αυτή την κίνηση.

Τι μας δείχνει αυτό; Ότι πνευματικά δεν ήταν έτοιμος γι' αυτό. Ναι, μπορούμε να πούμε ότι ήταν ένα ατύχημα και ότι η μπάλα θα μπορούσε να μη χτυπήσει τη γυναίκα, αλλά σπάνια βλέπουμε τον Djokovic να πετάει μπάλες οπουδήποτε. Σπάνια βλέπουμε τον Djokovic να φωνάζει σε επόπτη, όπως έκανε στη Ρώμη. Και κανείς, ούτε καν ο ίδιος, δεν έχει δει τον Djokovic να εμφανίζεται στον τελικό του Roland Garros όπως εμφανίστηκε."

Ο Youzhny μίλησε και για τον Rafael Nadal, τονίζοντας πως πήρε τη σωστή απόφαση να μην ταξιδέψει στην Αμερική, προκειμένου να προετοιμαστεί καλύτερα για το Roland Garros, όπου και κατέκτησε τον 20ό Grand Slam τίτλο του.

"Πιστεύω πως ο Nadal εκμεταλλεύτηκε περισσότερο τις ευκαιρίες του. Ένιωσε πως δε θα του έκανε κακό να μην πάει στις Ηνωμένες Πολιτείες και όντως δεν του έκανε. Αυτό τον διαχωρίζει από τους υπόλοιπους."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots