ATP
Θετικός στον Covid-19 o Murray

 
Andy Murray
Andy Murray Φωτογραφία: Darren Carroll / USTA
tennisnews team Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 - 15:05

O Andy Murray διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του, ωστόσο ακόμα ελπίζει πως θα καταφέρει να ταξιδέψει στη Μελβούρνη.

Ο κάτοχος 3 Grand Slam τίτλων και πρώην Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Andy Murray, βγήκε θετικός στον κορωνοϊό σε ένα πολύ κακό timing, αφού κανονικά μέχρι μεθαύριο θα έπρεπε να βρίσκεται στη Μελβούρνη για να ξεκινήσει την καραντίνα 14 ημερών - κάτι που βεβαίως είναι αδύνατο να συμβεί.

Ο 33χρονος Βρετανός, ο οποίος δεν έχει βαριά συμπτώματα μέχρι στιγμής, έχει πάρει wild card για το κυρίως ταμπλό του Australian Open και ελπίζει πως θα καταφέρει να αγωνιστεί στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, που ξεκινάει στις 8 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τα βρετανικά δημοσιεύματα, η ομάδα του Murray βρίσκεται σε επικοινωνία με τον διευθυντή του τουρνουά, Craig Tiley, ώστε να βρεθεί μια λύση και να του επιτραπεί να αγωνιστεί στο Australian Open.

Οι κανονισμοί της Tennis Australia και της αυστραλιανής κυβέρνησης είναι πάντως πολύ αυστηροί και δεν θα είναι εύκολο να γίνει εξαίρεση, ακόμα και για τον 5 φορές φιναλίστ Murray.

Ο στόχος του είναι να του χορηγηθεί ειδική άδεια, ώστε όταν βγει αρνητικός να μπορέσει να ταξιδέψει στην Αυστραλία και να ξεκινήσει σε διαφορετικό χρόνο την περίοδο καραντίνας.

Στην ανακοίνωσή του πάντως, το Australian Open ξεκαθάρισε πως ο Murray δεν θα μπορέσει να ταξιδέψει αυτή την εβδομάδα στη Μελβούρνη, ωστόσο δεν αποκλείεται τελείως το ενδεχόμενο να βρεθεί μια λύση για τη συμμετοχή του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots