ATP
Φιναλίστ ο Murray στο Challenger της Μπιέλλα (vid)

 
Andy Murray
Andy Murray Φωτογραφία: Enrico Eletto (IG/@elettoenrico)
tn team Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 - 19:29

O Andy Murray έφτασε μέχρι τον τελικό στο Challenger της Μπιέλλα, το πρώτο τουρνουά που αγωνίστηκε για το 2021, αλλά εκεί έχασε τον τίτλο από τον Illya Marchenko.

Ο Murray δεν μπήκε ποτέ στον σημερινό τελικό και ηττήθηκε από τον Marchenko με 6-2, 6-4, σε 1 ώρα και 29 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Marchenko έκανε ένα πολύ καλό ματς, βγάζοντας 9 άσους και κρατώντας με σχετική άνεση το σερβίς του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αφού δεν επέτρεψε στον Murray να φτάσει σε break point! Αυτό ήταν καταστροφικό για τον Murray, που έβγαλε όλες τις αδυναμίες του στα σερβίς και υπέστη 3 breaks, δυο στο 1ο σετ και ακόμα ένα στο 2ο.

Ο Murray, ο οποίος είναι στο Νο.125 της παγκόσμιας κατάταξης και αναμένεται να ανεβεί στο Νο.119 μετά απ' αυτό το τουρνουά, θυμίζουμε πως είχε εξασφαλίσει μια wild card για το Australian Open, αλλά δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στη Μελβούρνη καθώς το τεστ που έκανε για τον κορωνοϊό όσο ακόμα ήταν στην Αγγλία ήταν θετικό.

Έτσι επέλεξε να ξεκινήσει τη χρονιά του μετά και έναν νέο τραυματισμό που αντιμετώπισε στη λεκάνη στο τέλος του 2020. Δεν τα πήγε άσχημα στο ξεκίνημα αυτό, έχοντας μια γεμάτη εβδομάδα στη Μπιέλλα της Ιταλίας.

Αν και έχασε το 1ο του σετ στο τουρνουά, κατάφερε να κερδίσει στην πρεμιέρα του τον Maximilian Marterer με 6-7 (3), 6-2, 6-3, ενώ στον 2ο γύρο κέρδισε τον Gian Marco Moroni με 6-4, 6-4. Στα προημιτελικά επικράτησε του Blaz Rola με 6-4, 7-6 (9) και στα ημιτελικά κέρδισε τον Mathias Bourgue με 6-0, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots