ATP
Η μάχη του GOAT στα καλύτερά της! (graphs)

 
Η μάχη του GOAT στα καλύτερά της! (graphs)
tn team Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 - 22:21

Με το 18ο Slam, o Novak Djokovic επιστρέφει δυναμικά στη συζήτηση του GOAT. Δείτε το γράφημα, με τα εξωπραγματικά νούμερα για τους Big 3.

Ο Djokovic κατέκτησε το 18ο Grand Slam της καριέρας του, πλησιάζοντας τους Roger Federer και Rafael Nadal που έχουν από 20.

Ο Σέρβος, ο οποίος έχει κερδίσει σχεδόν τα πάντα (του λείπει μόνο το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς), έχει πλέον 18 Slams, 5 ATP Finals, 36 Masters και 82 συνολικά τίτλους. O Federer έχει 20 Slams, 6 ATP Finals, 28 Masters και 103 τίτλους καριέρας, ενώ έχει και χρυσό μετάλλιο στα διπλά. Ο Nadal δεν έχει κερδίσει ποτέ το ATP Finals, στο μεγαλύτερο τρόπαιο που λείπει από τη συλλογή του, έχει ωστόσο 20 Slams, 35 Masters, 2 χρυσά μετάλλια (1 μονό - 1 διπλό) και 86 τίτλους καριέρας συνολικά.

Δείτε τους τίτλους των Big 3 συγκριτικά:

 

 

Ο Djokovic παράλληλα αυτές τις ημέρες εξασφάλισε και την παραμονή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης για περισσότερες από 310 εβδομάδες. Θα ξεπεράσει στις 8 Μαρτίου το ρεκόρ του Roger Federer και θα φτάσει τις 311 εβδομάδες. Είναι άγνωστο το που θα σταματήσει ο Σέρβος, αφού με την κατάκτηση του Australian Open διασφάλισε και την πολύ καλή διαφορά που έχει από τους υπόλοιπους.

Περισσότερες εβδομάδες στο Νο.1:

 

*Επίσημα οι 311 εβδομάδες θα πιστωθούν στις 8 Μαρτίου.

Όσον αφορά μερικά άλλα στατιστικά "κλειδιά" για τη συζήτηση του GOAT, ο Nole έχει ήδη θετικό ρεκόρ απέναντι στους δυο μεγάλους αντιπάλους του. Έχει 27-23 επί του Federer και 29-27 επί του Nadal. Την ίδια στιγμή, το Nadal-Federer είναι στο 24-16 υπέρ του Ισπανού.

Τέλος, ένας άλλος σημαντικός τομέας στον οποίο o Djokovic φαίνεται πως θα επικρατήσει, είναι οι νίκες κόντρα σε Top 10 παίκτες. Ο Nole έχει ήδη 218 νίκες και ποσοστό επιτυχίας 68,6% όταν αντιμετωπίζει Top 10 παίκτες. Ο Federer ακόμα έχει τις περισσότερες, αλλά αυτή τη στιγμή μόλις 8 περισσότερες, 224, με 64,6% ποσοστό επιτυχίας σε αγώνες του με Top 10. Ο Nadal έχει 174 Top 10 νίκες και ποσοστό επιτυχίας 64,4%.

Ανεξάρτητα από το ποιος θα έχει τα καλύτερα στατιστικά όταν όλοι σταματήσουν, το μόνο σίγουρο είναι πως διανύουμε την καλύτερη εποχή στην ιστορία και απολαμβάνουμε τους 3 καλύτερους όλων των εποχών! Με τις επιτυχίες και των τριών να έχουν φτάσει σε εξωπραγματικά επίπεδα, απόρροια του υγιούς ανταγωνισμού που έχουν μεταξύ τους, το μόνο που θέλουμε, είναι να συνεχίσουμε να τους απολαμβάνουμε για όσο περισσότερο γίνεται!

Όσο για το ποιος είναι (ή θα είναι) ο GOAT, το αφήνουμε σε εσάς!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots