ATP
Πλησιάζει τον Federer o Τσιτσιπάς, στο Νο.3 ο Medvedev

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 - 8:45

O Στέφανος Τσιτσιπάς πλησίασε πάρα πολύ στον Roger Federer και στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ στο Νο.3 βρίσκεται πλέον ο Daniil Medvedev. Ακλόνητος στην κορυφή ο Novak Djokovic, 72 θέσεις ψηλότερα ο Aslan Karatsev. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της ATP μετά το Australian Open. 

Κερδίζοντας 630 "καθαρούς" βαθμούς από την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά του Australian Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι πλέον πάρα πολύ κοντά στο Top 5, καθώς έχει μόλις 35 βαθμούς λιγότερους από τον Roger Federer.

Στη μοναδική αλλαγή που υπήρξε στο Top 10 μετά το Australian Open, o φιναλίστ Daniil Medvedev ανέβηκε στο Νο.3 και έριξε τον Dominic Thiem στο Νο.4. Ο Medvedev είναι επίσης πολύ κοντά στο Νο.2, καθώς υπολείπεται μόλις 115 βαθμών του Rafael Nadal.

Στην κορυφή είναι ακλόνητος ο Djokovic, που διατήρησε τη διαφορά των 2.180 βαθμών που έχει από τον Nadal. Ο Σέρβος έχει εξασφαλίσει ήδη το ρεκόρ των περισσότερων εβδομάδων του Federer, καθώς θα φτάσει τις 311 εβδομάδες στο Νο.1 στις 8 Μαρτίου, ενώ πιθανότατα με αυτή τη διαφορά μπορεί να νιώθει ασφαλής μέχρι και τα μέσα της σεζόν.

Κάτω από τον Τσιτσιπά, βρίσκεται ο Alexander Zverev στο Νο.7, ο Andrey Rublev στο Νο.8, ο Diego Schwartzman στο Νο.9 και ο Matteo Berrettini στο Νο.10 συμπληρώνει την κορυφαία 10άδα.

Χαμηλότερα, ο Grigor Dimitrov κέρδισε 4 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.17, ενώ το career high του βελτίωσε ο Casper Ruud, που κέρδισε επίσης 4 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.24 του κόσμου.

Την εντυπωσιακότερη άνοδο στο Top 100 την έκανε φυσικά ο Aslan Karatsev, ο οποίος στα 27 του έκανε ένα τεράστιο breakthrough στο Australian Open, καθώς έγινε ο πρώτος τενίστας στην ιστορία που στο ντεμπούτο του έφτασε στα ημιτελικά ενός Slam. Ο Ρώσος άφησε πίσω του 72 θέσεις και "αναρριχήθηκε" στο Νο.42 του κόσμου, από το Νο.111! Αυτή είναι και η πρώτη φορά που βρίσκεται στο Top 100.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ATP

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots