ATP
Mouratoglou: "Ο Djokovic επιβεβαίωσε πως οι Big 3 ακόμα κυριαρχούν"

 
Patrick Mouratoglou
Patrick Mouratoglou Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 - 14:35

Ο Patrick Mouratoglou εξέφρασε την άποψη του σχετικά με την κυριαρχία των Big 3, την οποία ακόμα αδυνατούν να "σπάσουν" οι νεότεροι τενίστες, όπως φάνηκε στο Australian Open.

"Η νίκη του Novak στo Australian Open του 2021, επιβεβαιώνει πως η νέα γενιά δεν έχει καταφέρει να υπερισχύσει ακόμα των Big 3, όπως πολλοί σχολίασαν τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο", έγραψε στο Twitter ο προπονητής της Serena Williams, που τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται και με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

"Ο Rafa είναι ακόμα ο Βασιλιάς στο χώμα και ο Novak κυριαρχεί στα Grand Slams των άλλων επιφανειών. Ελπίζω να δούμε και τον Roger πίσω σύντομα", πρόσθεσε.

Με τη νίκη του, ο Djokovic παρέμεινε πρωταθλητής στο Australian Open, φτάνοντας τους 18 Grand Slams τίτλους. Πλέον οι Big 3 έχουν αθροιστικά 58 Slams από το 2004 έως σήμερα, με 68 Slams τουρνουά να έχουν γίνει συνολικά!

Επίσης απ' ότι φαίνεται ούτε οι ηλικίες τους μπορεί να αλλάξει για την ώρα την κατάσταση, αφού με εξαίρεση το US Open του Dominic Thiem πριν από μερικούς μήνες, σε ένα τουρνουά στο οποίο ο Djokovic αποβλήθηκε και ο Nadal δεν αγωνίστηκε καν, οι Big 3 έχουν κερδίσει όλα τα Slams της τελευταίας 4ετίας! Οι τελευταίοι, πριν τον Thiem, που κέρδισαν Slam εκτός των Big 3 ήταν οι Andy Murray και Stan Wawrinka, το 2016.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots