ATP
Murray: "Η νέα γενιά δεν είναι καν κοντά στους Big 3"

 
Andy Murray
Andy Murray © JB Autissier/Panoramic
tn team Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 - 11:15

O Andy Murray είδε την άνετη επικράτηση του Novak Djokovic επί του Daniil Medvedev ως ακόμα ένα δείγμα ότι οι νεότερες γενιές απέχουν πολύ από το επίπεδο των Big 3.

"Περίμενα έναν πιο κλειστό τελικό, αλλά ειλικρινά ξέρω πόσο καλός είναι ο Novak σ' αυτό το γήπεδο", είπε ο Murray στο The Press Association. Ο Βρετανός δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει ποτέ τον τίτλο στο Australian Open εξαιτίας του Djokovic, αφού έφτασε 5 φορές τελικό και τις 4 έχασε από τον Σέρβο (μια από τον Federer).

"Πριν τον τελικό είδα τον Medvedev να λέει ότι η πίεση ήταν πολύ μεγάλη, κάτι που είναι αλήθεια, όμως οι Big 3 βρίσκονται στο κορυφαίο επίπεδο για τόσα χρόνια και αντιμετωπίζουν την πίεση αυτή σε όλη την καριέρα τους. Απλά ξέρουν πως να την αντιμετωπίσουν και πως να βρεθούν στο καλύτερό τους επίπεδο όταν χρειάζεται."

Με τους Nadal και Federer να απουσιάζουν και τον Djokovic να αποβάλλεται στον 4ο γύρο, ο Thiem κατάφερε να κατακτήσει το US Open την περασμένη χρονιά και αυτό έκανε πολλούς να πιστέψουν πως η εποχή των Big 3 ήρθε στο τέλος της. Οι Nadal και Djokovic όμως κέρδισαν τα δυο επόμενα Grand Slam (σε Roland Garros και Australian Open), χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα.

"Οι νεότεροι παίκτες, δεν έχουν δείξει κατ' εμέ πως βρίσκονται κοντά στο επίπεδό τους. Προφανώς ο Thiem έκανε ό,τι χρειάστηκε για να κερδίσει το US Open, αλλά αν ο Novak δεν πετύχαινε με το μπαλάκι την επόπτρια, δε νομίζω πως θα ήταν αυτό το αποτέλεσμα."

Ο Murray και ο Wawrinka ήταν οι δυο τελευταίοι παίκτες που αμφισβήτησαν έστω και σε κάποια τουρνουά την κυριαρχία των Big 3 στα Slams, με τον Βρετανό να τον κάνει πιο συστηματικά και σε περισσότερα τουρνουά, καταφέρνοντας να ανεβεί και στο Νο.1 του κόσμου το 2016.

Τα τελευταία χρόνια έχει βγει πρακτικά τελείως εκτός φόρμας, αντιμετωπίζοντας διάφορους τραυματισμούς, με σημαντικότερο αυτόν στο ισχίο. Τον περασμένο Οκτώβριο είχε ένα πρόβλημα στη λεκάνη του και θα επέστρεφε κανονικά στο Australian Open, όμως ένα θετικό τεστ στον Covid-19 λίγο πριν το ταξίδι του τον εμπόδισε.

"Γενικά δεν έβλεπα το Australian Open, επειδή ήθελα πολύ να ήμουν εκεί. Ήταν δύσκολο για μένα. Σταμάτησα να βλέπω τις δημοσιεύσεις των παικτών στα social media, επειδή δεν ήθελα να τα βλέπω."

Ο Murray πραγματοποίησε τελικά το ξεκίνημα της σεζόν του στο Challenger της Μπιέλλα στην Ιταλία πριν από 2 εβδομάδες, φτάνοντας μέχρι τον τελικό. Αυτή την εβδομάδα θα επιστρέψει και στο ATP Tour, καθώς θα αγωνιστεί στο Open Sud de France του Μονπελιέ. Στην πρεμιέρα του, θα αντιμετωπίσει σήμερα τον Egor Gerasimov.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots